Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τήρηση των δεσμεύσεων της Ρωσίας για περικοπή της παραγωγής πετρελαίου τον Νοέμβριο

Τήρηση των δεσμεύσεων της Ρωσίας για περικοπή της παραγωγής πετρελαίου τον Νοέμβριο
Η συμφωνία, η οποία αρχικά τέθηκε σε ισχύ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, έχει ήδη παραταθεί δύο φορές - μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2018 και πιο πρόσφατα μέχρι το τέλος του 2018
Κατά 303.800 βαρέλια σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2016 μειώθηκε η παραγωγή πετρελαίου στη Ρωσία τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει γίνει με τον ΟΠΕΚ και που αφορά την επέκταση των περικοπών στην παραγωγή, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσίας Alexander Novak.
Η συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου επιτεύχθηκε στα τέλη του 2016 από τις χώρες του ΟΠΕΚ και τις χώρες εξαγωγής πετρελαίου που δεν αποτελούν μέρος της σύμπραξης. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να μειώσουν την παραγωγή τους κατά 1,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Η Σαουδική Αραβία έχει τη μεγαλύτερη ποσόστωση μείωσης - 486.000 βαρέλια την ημέρα, καθώς και τη Ρωσία - 300.000 βαρέλια την ημέρα.
Η Ρωσία έφθασε στην ποσόστωσή της τον Μάιο του 2017 και έκτοτε την έχει διατηρήσει.
Η συμφωνία, η οποία αρχικά τέθηκε σε ισχύ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, έχει ήδη παραταθεί δύο φορές - μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2018 και πιο πρόσφατα μέχρι το τέλος του 2018.
Σκοπός της συμφωνίας είναι να εξαλειφθούν τα πλεονάσματα παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου, τα οποία στις αρχές του 2017 υπερέβησαν το πενταετές πρότυπο κατά 380 εκατ. βαρέλια.
Μέχρι τον Οκτώβριο, τα πλεονάσματα μειώθηκαν στα 150 εκατ. βαρέλια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης