Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κουρδιστάν: Κατέβαλε 80 εκατ. δολ. σε παραγωγούς πετρελαίου - Σε κίνδυνο οι μελλοντικές πληρωμές

Κουρδιστάν: Κατέβαλε 80 εκατ. δολ. σε παραγωγούς πετρελαίου - Σε κίνδυνο οι μελλοντικές πληρωμές
 Keystone, Genel, DNO και Shamaran πληρώθηκαν για τις πωλήσεις το καλοκαίρι
Η κουρδική περιοχή του Ιράκ κατέβαλε σχεδόν 80 εκατομμύρια δολάρια σε ξένους παραγωγούς πετρελαίου τις τελευταίες δύο ημέρες, αλλά οι μελλοντικές πληρωμές ενδέχεται να διατρέχουν κίνδυνο.
Η Genel Energy Plc, η DNO ASA και η ShaMaran Petroleum Corp. ανακοίνωσαν πληρωμές από την κυβέρνηση της Περιφέρειας Κουρδιστάν την Πέμπτη 9/11 και την Παρασκευή 10/11 για πωλήσεις αργού τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Οι πολιτικές εντάσεις μετά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιοχής στις 25 Σεπτεμβρίου διέκοψαν τις ροές, πράγμα που σημαίνει ότι όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις με πληρωμές για τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, δήλωσε ο Al Stanton, αναλυτής της RBC Europe Ltd.
Όταν οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν οι πόροι του KRG εξαντλήθηκαν καθώς διοχετεύθηκαν στην  καταπολέμηση των ισλαμικών τρομοκρατών.
Η διακοπή της παραγωγής γύρω από το Kirkuk αποδυναμώνει τα οικονομικά της KRG, ακόμη και αν πεδία που λειτουργούν από τον κόλπο Keystone, DNO, Genel και ShaMaran παραμένουν ανεπηρέαστα.
"Ο πειρασμός θα ήταν να διατηρηθούν οι πληρωμές για τις πετρελαϊκές εταιρείες, για μια ακόμη φορά ενώ τα συνολικά έσοδα για την κυβέρνηση της κουρδικής περιφέρειας περιορίζονται", δήλωσε ο Stanton. "Οι κίνδυνοι έχουν αυξηθεί."
Οι εξαγωγές αργού στο βόρειο Ιράκ προς τα τουρκικά λιμάνια υποχώρησαν τον περασμένο μήνα κατά περίπου 30%, καθώς οι αποστολές του Kirkuk περιορίσθηκαν, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg News.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης