Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Δεν κατηγορώ την Κίνα που εκμεταλλεύτηκε τις ΗΠΑ στις εμπορικές συμφωνίες

Trump: Δεν κατηγορώ την Κίνα που εκμεταλλεύτηκε τις ΗΠΑ στις εμπορικές συμφωνίες
Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι είναι πρόβλημα των προηγούμενων κυβερνήσεων που επέτρεψαν τη διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος
Σε αλλαγή στάσης απέναντι στην Κίνα προχώρησε σήμερα (9/11) ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump, αναφορικά με τα εμπορικά ζητήματα των δύο πλευρών, επαινώντας το Πεκίνο για τις ίδες εμπορικές πρακτικές που πριν από λίγο διάστημα κατήγγειλε ως άδικες.
Ειδικότερα, ο Trump τόνισε ότι δεν επιρρίπτει ευθύνες στην Κίνα για το γεγονός ότι έχει εκμεταλλευτεί τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών, σε ότι αφορά τις εμπορικές τους συμφωνίες, κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιω επιχειρηματιών στο Πεκίνο.
«Δεν κατηγορώ την Κίνα», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Trump, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «ποιος μπορεί να κατηγορήσει εξάλλου μία χώρα για το γεγονός ότι μπόρεσε να επωφεληθεί από μία άλλη χώρα προς όφελος των πολιτών της;».
Μάλιστα, αντί να επιρρίψει ευθύνες στο Πεκίνο για την επιδείνωση των εμπορικών διαφορών ανάμεσα στις δύο χώρες, κατηγόρησε τις προηγούμενες αμερικανικές κυβερνήσεις για το γεγονός ότι «επέτρεψαν αυτό το εμπορικό έλλειμμα να λάβει χώρα και να αναπτυχθεί».
Σημειώνεται ότι οι παραπάνω δηλώσει αποτελούν αξιοσημείωτη αλλαγή τόνου από πλευράς του αμερικανού προέδρου, ο οποίος προεκλογικά επέρριπτε ευθύνες σε άλλες χώρες για τις πρακτικές τους οι οποίες μειώνουν τους αμερικανούς εργαζομένους.
Παράλληλα, ο Trump ανακοίνωσε μία σειρά συμφωνιών μεταξύ αμερικανικών και κινεζικών εταιρειών συνολικού ύψους 250 δισ. δολ., χωρίες ωστόσο να γίνουν γνωστές ακόμα οι σχετικές λεπτομέρειες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης