Διεθνή

Το στρατηγικό σχέδιο της Ε.Ε. για την ευρωπαϊκή παραγωγή μπαταριών

Το στρατηγικό σχέδιο της Ε.Ε. για την ευρωπαϊκή παραγωγή μπαταριών
Η Ε.Ε. θα στηρίξει την προσπάθεια με 2,2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τους Financial Times
Η Κομισιόν διοργάνωσε χθες συνάντηση στις Βρυξέλλες για την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής παραγωγής μπαταριών, ώστε να ανταγωνιστεί η Ε.Ε. δυνάμεις όπως η Κίνα που πρωταγωνιστούν σήμερα στον κλάδο.
Στη συνάντηση συμμετείχαν χημικές βιομηχανίες όπως η BASF, αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Renault και η Daimler, αλλά και εταιρείες όπως η Siemens.
Στόχος είναι μια πρωτοβουλία τύπου Airbus, όπου ευρωπαϊκοί όμιλοι θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη κοινών λύσεων. Όπως δήλωσε σχετικά ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν για την Ενεργειακή Ένωση, Μάρος Σέφκοβιτς, «η έλλειψη μιας εγχώριας ευρωπαϊκής βάσης παραγωγής μπαταριών θέτει σε κίνδυνο τους Ευρωπαίους καταναλωτές λόγω της ασφάλειας της παραγωγικής αλυσίδας, του αυξημένου κόστους λόγω της μεταφοράς, των καθυστερήσεων κτλ. Πρέπει να δράσουμε γρήγορα και συλλογικά για να ξεπεράσουμε αυτό το ανταγωνιστικό μειονέκτημα και να κεφαλαιοποιήσουμε την ηγεσία μας σε τόσους τομείς της αλυσίδας αξίας των μπαταριών, όπως τα υλικά, την ενσωμάτωση και την ανακύκλωση».
«Οι εργασίες ξεκινούν άμεσα», τόνισε ο Σέφκοβιτς και πρόσθεσε πως ένα στρατηγικό σχέδιο θα παρουσιαστεί τον Φεβρουάριο του 2018. Η Ε.Ε. θα στηρίξει την προσπάθεια με 2,2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τους Financial Times.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης