ΑναζήτησηCommodities are powered by Investing.com

11/10/2017 10:20

Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο υπό το Rajoy για την Καταλονία

Aυτό που θα συμβεί στο εξής (ή τουλάχιστον αυτό που επιθυμεί ο Puidgemont) είναι ο διάλογος και η διαπραγμάτευση με τη Μαδρίτη
Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για σήμερα το πρωί έχει συγκαλέσει ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Mariano Rajoy προκειμένου να αξιολογήσει τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το ζήτημα της Καταλονίας μετά και τις χθεσινές ασαφείς αποφάσεις που έλαβε το καταλανικό κοινοβούλιο.
Αυτό το οποίο έχει δημιουργηθεί ως εντύπωση στους περισσότερους είναι ότι ο επικεφαλής της καταλανικής κυβέρνησης, C. Puidgemont υπέγραψε διακήρυξη ανεξαρτησίας της Καταλονίας, μόνο που αυτή φαίνεται να μην έχει άμεση ισχύ, καθώς αυτό που θα συμβεί στο εξής (ή τουλάχιστον αυτό που επιθυμεί ο Puidgemont) είναι ο διάλογος και η διαπραγμάτευση με τη Μαδρίτη.
Υπό αυτό το καθεστώς ασάφειας, όπου όμως αν μη τι άλλο δείχνει μια διάθεση συμβιβασμού και εύρεσης λύσης μέσω του διαλόγου, έχει έρθει η ώρα της Μαδρίτης και του Rajoy να κάνουν το επόμενο βήμα.
Τα πρώτα μηνύματα δεν είναι και ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.
H αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης Soraya Saenz de Santamaria ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε πως ο Puidgemont δεν ξέρει που βρίσκεται και που πηγαίνει.
Και δεν έχει και ιδιαίτερα άδικο.
Σε κάθε περίπτωση τώρα είναι η σειρά του Rajoy να κάνει όλες εκείνες τις απαραίτητες κινήσεις που θα αποκλιμακώσουν την ένταση και θα οδηγήσουν στο διάλογο, μια και η εναλλακτική είναι εξόχως δυσάρεστη για όλους και οι συνέπειες της ξεπερνούν κατά πολύ την έκταση της Ισπανίας.

www.worldenergynews.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Οκτώβριος 2017 10:24

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.