ΑναζήτησηCommodities are powered by Investing.com

13/09/2017 09:35

Νότια Κορέα: Εντοπίστηκαν ίχνη ραδιενεργού αερίου από την πυρηνική δοκιμή της Β. Κορέας

Οι επιστήμονες δεν μπορούν να προσδιορίσουν το είδος της πυρηνικής δοκιμής που πραγματοποιήθηκε
Ίχνη ραδιενεργού αερίου ξένον ανακοίνωσε σήμερα ότι εντόπισε η Νότια Κορέα από την τελευταία πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για δοκιμή βόμβας υδρογόνου, όπως είχε ισχυριστεί η Πιονγκγιάνγκ.
Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες στη Νότια Κορέα, ένας ανιχνευτής εδάφους αερίου ξένον, εντόπισε στα βορειοανατολικά της χώρας, ίχνη από το ισότοπο ξένον-133 σε εννέα περιπτώσεις.
Ένας κινούμενος εντοπιστής, εντόπισε ίχνη του ισοτόπου στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της χώρας, αυξημένα κατά τέσσερις φορές.
«Ήταν δύσκολο να εντοπιστεί η ισχύς της πυρηνικής δοκιμής από τις ποσότητες ξένον που εντοπίστηκαν, αλλά μπορούμε να πούμε ότι αυτό προήλθε από την Βόρεια Κορέα» ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αρμόδιας επιτροπής στην Σεούλ.
Τέλος, σημειώνεται ότι η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε την 6η πυρηνική δοκιμή της στις 3 Σεπτεμβρίου, προκαλώντας την επιβολή νέων σκληρότερων κυρώσεων από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

www.worldenergynews.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.