Διεθνή

Οι έντονες ανησυχίες για την πετρελαϊκή βιομηχανία της RBC

Οι έντονες ανησυχίες για την πετρελαϊκή βιομηχανία της RBC
«Βασικές χώρες χρειάζονται τιμές στα 60 δολ. για τις πολιτικές τους»
Οι τιμές του πετρελαίου έχουν επιβαρυνθεί από τις ανησυχίες ότι η ζήτηση έχει φτάσει σε εκείνο το σημείο που «πριονίζει» τις αποτιμήσεις περισσότερο από άλλους παράγοντες όπως η απειλή από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και της εθνικές πολιτικές που αποσκοπούν στην απαγόρευση των οχημάτων που κινούνται με βενζίνη και ντίζελ στο μέλλον.
Αυτό επισημαίνει η Helima Croft της RBC τονίζοντας ότι «για τους παραγωγούς σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ».
Όταν είναι στα 45 δολ. κανείς δεν είναι ευτυχισμένος αλλά φτάνει στα 50 δολ. και είναι πρόθυμοι να αντισταθμίσουν την παραγωγή τότε προκύπτει μια ερώτηση: αυτό είναι ένα ανώτατο όριο στις μεσοπρόθεσμες τιμές;» πρόσθεσε η ίδια, αναφερόμενη στο γεγονός ότι η τιμή του WTI έχει φτάσει στα 50 δολ. καθώς είναι το «παγόβουνο της παραγωγής των ΗΠΑ».
Αυτό είναι προβληματικό για τις χώρες που χρειάζονται τιμές να κυμαίνονται σε ένα εύρος άνω των 60 δολ., είπε η Croft, τονίζοντας ότι ο βασικός στόχος για τη συμφωνία μεταξύ των μελών και μη μελών του ΟΠΕΚ για τον περιορισμό της παραγωγής, που αναμένεται να λήξει τον Μάρτιο του 2018, ήταν οι τιμές του πετρελαίου θα φτάσουν τα 60 δολ.
«Βασικές χώρες χρειάζονται τιμές στα 60 δολ. για τις πολιτικές τους» εξήγησε η ίδια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης