Διεθνή

Ρωσία: Μεταφέρει ευρωπαϊκό LNG στην Ασία μέσω της διαδρομής της Βόρειας Θάλασσας

Ρωσία: Μεταφέρει ευρωπαϊκό LNG στην Ασία μέσω της διαδρομής της Βόρειας Θάλασσας
Η διαδρομή της Βόρειας Θάλασσας μειώνει τον χρόνο ταξιδιού από την Ευρώπη στην Ασία κατά 40% - το supertanker  "Christophe de Margerie" θα καλύψει την απόσταση σε μόλις 15 ημέρες
Το ρωσικό supertanker "Christophe de Margerie" βρίσκεται στο δρόμο προς τη Νότια Κορέα μέσω της διαδρομής της Βόρειας Θάλασσας (Northern Sea Route) με φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου από τη Νορβηγία.
"Αυτή η αποστολή είναι ένα σοβαρό βήμα για την Ρωσική Sovcomflot να εισέλθει στην παγκόσμια αγορά μεταφοράς φυσικού αερίου. Η Sovcomflot διαθέτει 128 δεξαμενόπλοια και 13 πλοία μεταφοράς LNG. Αυτό αντιπροσωπεύει περίπου το 4% του παγκόσμιου στόλου μεταφοράς φυσικού αερίου, αλλά το μερίδιο της Ρωσίας στην αγορά συνεχίζει να αυξάνεται", δήλωσε ο Danila Bochkarev, ανώτερος συνεργάτης του Ινστιτούτου EastWest στις Βρυξέλλες.
Οπως τονίζει ο ίδιος, η Ρωσία πλασάρεται πλέον ως σημαντικός μεταφορέας ευρωπαϊκού αερίου προς την Ασία.
Το Christophe de Margerie δεν χρειάζεται παγοθραυστικά για να ταξιδέψει κατά μήκος της διαδρομής της Βόρειας Θάλασσας, καθώς είναι ειδικά σχεδιασμένο για να εκτελεί τέτοιου είδους δρομολόγια στους πάγους. Εξάλλου, όπως σημειώνει το Sputnik, oι ρωσικές εταιρείες θέλουν να είναι κάτι περισσότερο από μεταφορείς υγροποιημένου φυσικού αερίου. H Gazprom πρόκειται να κατασκευάσει μονάδα παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου στο νησί Sakhalin και μία επιπλέον στη Βαλτική Θάλασσα.
"Η διαδρομή της Βόρειας Θάλασσας μειώνει τον χρόνο ταξιδιού από την Ευρώπη στην Ασία κατά 40%, το Christophe de Margerie θα καλύψει αυτή την απόσταση σε μόλις 15 ημέρες.
Το Yamal LNG θα ξεκινήσει να στέλνει υγροποιημένο αέριο μέσω της διαδρομής της Βόρειας Θάλασσας μέσα στο έτος, και μέχρι το 2019 αναμένεται να γίνει ο μεγαλύτερος παραγωγός υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο", τονίζει ο Bochkarev.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης