ΑναζήτησηCommodities are powered by Investing.com

11/08/2017 11:47

H Ευρωπαϊκή Ένωση επεκτείνει τις κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας

Η απόφαση αυτή αυξάνει τον συνολικό αριθμό των Βορειοκορεατών που υφίστανται κυρώσεις από την ΕΕ στους 103 και τον αριθμό των οντοτήτων στις 57.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση επεξέτεινε σήμερα (11/8) τον κατάλογο των προσώπων και των νομικών οντοτήτων που θέτει στο στόχαστρο στο πλαίσιο των κυρώσεων, που επιβάλλει σε βάρος της Βόρειας Κορέας, την ώρα που η φραστική κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Πιονγκγιάνγκ συνεχίζεται.
Τα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ διευρύνουν συνεχώς τον κατάλογο των προσώπων και των οντοτήτων από τη Βόρεια Κορέα, που αντιμετωπίζουν δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων, που τυχόν διαθέτουν στην επικράτειά της και ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, εν μέσω των επανειλημμένων παραβιάσεων αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών από την Πιονγκγιάνγκ.
Μετά την επιτυχημένη δοκιμή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, ικανού να πλήξει το έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ο ΟΗΕ υιοθέτησε τις πιο σκληρές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί μέχρι σήμερα σε βάρος της Βόρειας Κορέας, με στόχο να πληγούν κυρίως τα έσοδα, τα οποία προέρχονται από τις εξαγωγές της Πιονγκγιάνγκ.
Συμμορφούμενα προς αυτή την απόφαση του ΟΗΕ, τα κράτη-μέλη της ΕΕ γνωστοποίησαν σε μια ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες, ότι εννέα πρόσωπα και τέσσερις οντότητες προστέθηκαν στην ευρωπαϊκή μαύρη λίστα, συμπεριλαμβανομένης της βορειοκορεάτικης κρατικής τράπεζας Foreign Trade Bank (FTB).
Η απόφαση αυτή αυξάνει τον συνολικό αριθμό των Βορειοκορεατών που υφίστανται κυρώσεις από την ΕΕ στους 103 και τον αριθμό των οντοτήτων στις 57.

www.worldnergynews.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.