Ενέργεια

Κέρδη 7,7 δισ. για τη Shell το α’ τρίμηνο παρά τις χαμηλές τιμές στο φυσικό αέριο

Κέρδη  7,7 δισ. για τη Shell το α’ τρίμηνο παρά τις χαμηλές τιμές στο φυσικό αέριο
Οι ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες για το πρώτο τρίμηνο ήταν 13,3 δισ. δολάρια
Ο ενεργειακός κολοσσός Shell, ανακοίνωσε τη μείωση κατά 19,8% των προσαρμοσμένων κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος, ενώ οι πωλήσεις LNG μειώθηκαν ελαφρώς σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2023.

Η βρετανική εταιρεία σύμφωνα με το LNG Prime, ανακοίνωσε ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη της ανήλθαν σε 7,73 δισ. δολάρια το τρίμηνο, έναντι 9,64 δισ. δολαρίων το προηγούμενο έτος.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη αυξήθηκαν κατά 6% σε σύγκριση με 7,3 δισ. δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο.

Τα κέρδη που αναλογούν στους μετόχους της Shell άγγιξαν περίπου τα 7,35 δισ. δολάρια, σημειώνοντας πτώση σε σύγκριση με τα 8,7 δισ. δολάρια το α' τρίμηνο του 2023 και μια τεράστια άνοδο σε σύγκριση με μόλις 474 εκατ. δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο.

Η Shell δήλωσε ότι τα έσοδα που αποδίδονται στους μετόχους της αντανακλούν τα χαμηλότερα λειτουργικά έξοδα, τα υψηλότερα περιθώρια από την εμπορία και βελτιστοποίηση αργού και προϊόντων πετρελαίου και τα υψηλότερα περιθώρια διύλισης, τα οποία αντισταθμίστηκαν εν μέρει από τα χαμηλότερα περιθώρια εμπορίας και βελτιστοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου και τις δυσμενείς φορολογικές κινήσεις σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2023.

Η Shell δήλωσε ότι αυτά περιλαμβάνονται στα προσδιορισμένα στοιχεία που ανέρχονται σε καθαρή ζημία 0,6 δισ. δολαρίων το τρίμηνο.

Οι ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες για το πρώτο τρίμηνο ήταν 13,3 δισ. δολάρια.

Άνοδος 10% για τη μετοχή της

Ο διευθύνων σύμβουλος Wael Sawan δήλωσε ότι η Shell πέρασε άλλο ένα τρίμηνο με ισχυρές λειτουργικές και οικονομικές επιδόσεις.

«Συνεχίζουμε να επιτυγχάνουμε τους στόχους μας, γεγονός που μας δίνει την αυτοπεποίθηση να ξεκινήσουμε άλλο ένα πρόγραμμα επαναγοράς ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους επόμενους τρεις μήνες», δήλωσε.

Οι μετοχές της Shell σημειώνουν άνοδο σχεδόν 10% από την αρχή του έτους, σύμφωνα με το CNBC.

Τα αποτελέσματα έρχονται μετά τους αμερικανικούς πετρελαϊκούς κολοσσούς Exxon Mobil και Chevron, καθώς και η γαλλική TotalEnergies και η νορβηγική Equinor, ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα απότομη πτώση των κερδών του πρώτου τριμήνου σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης