Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

EPA: Πράσινο φως για τις πωλήσεις μείγματος βενζίνης και αιθανόλης το καλοκαίρι στις ΗΠΑ

EPA: Πράσινο φως για τις πωλήσεις μείγματος βενζίνης και αιθανόλης το καλοκαίρι στις ΗΠΑ

Παρατείνει την περίοδο κατά την οποία οι Αμερικανοί μπορούν να συνεχίσουν να αγοράζουν E15, μια βενζίνη που χρησιμοποιεί ένα μείγμα αιθανόλης 15%

 

Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ θα επεκτείνει προσωρινά τις πωλήσεις μιγμάτων βενζίνης υψηλότερης αιθανόλης αυτό το καλοκαίρι σε μια προσπάθεια να μειώσει πιθανές διακοπές του εφοδιασμού εν μέσω συνεχιζόμενων συγκρούσεων στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, ανέφερε σε επιστολή της την Παρασκευή.

Η απόφαση σηματοδοτεί την τρίτη συνεχή χρονιά που η υπηρεσία παρατείνει την περίοδο κατά την οποία οι Αμερικανοί μπορούν να συνεχίσουν να αγοράζουν E15, μια βενζίνη που χρησιμοποιεί ένα μείγμα αιθανόλης 15%. Οι πωλήσεις ουσιαστικά μπλοκάρονται από την 1η Ιουνίου έως τον Σεπτέμβριο.
Η προσθήκη αιθανόλης στη βενζίνη είναι γνωστό ότι αυξάνει τη ρύπανση από αιθαλομίχλη σε ζεστό καιρό, αλλά η έρευνα έχει δείξει μικρή διαφορά μεταξύ του E15 και των πιο ευρέως διαθέσιμων μιγμάτων E10.
"Λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν προβλέπεται να συμβεί σημαντική αλλαγή στην ατμοσφαιρική ρύπανση ως αποτέλεσμα αυτής της δράσης, η EPA καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αυτή η ενέργεια είναι προς το δημόσιο συμφέρον", έγραψε ο διαχειριστής της EPA Μάικλ Ρίγκαν.
Τα νέα επευφημήθηκαν από τη Farm Belt, μια σημαντική εκλογική περιφέρεια ενόψει των φετινών προεδρικών εκλογών, η οποία πιθανότατα θα δει αυξημένη ζήτηση για τα προϊόντα της.

Άνοδος τιμών

«Με τις τιμές του φυσικού αερίου να ανεβαίνουν ξανά και τη γεωπολιτική σύγκρουση να ταράζει τις παγκόσμιες αγορές ενέργειας, επικροτούμε τον Πρόεδρο Μπάιντεν και τον διαχειριστή της EPA Μάικλ Ρίγκαν για την αποφασιστική δράση για την καταπολέμηση πιθανών ελλείψεων καυσίμων και τη διατήρηση της τιμής του φυσικού αερίου αυτό το καλοκαίρι», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ανανεώσιμων Καυσίμων και ο διευθύνων σύμβουλος Geoff Cooper.
Νομοθέτες, συμπεριλαμβανομένου του γερουσιαστή John Thune, Ρεπουμπλικανό από τη Νότια Ντακότα, και του γερουσιαστή Dick Durbin, Δημοκρατικού από το Ιλινόις, είχαν υποστηρίξει σε επιστολή τους στον Μπάιντεν ότι η επιτρεπόμενη επέκταση των πωλήσεων του E15 θα αυξήσει την ενεργειακή ασφάλεια.

Η απαλλαγή ισχύει από την 1η Μαΐου και θα συνεχιστεί για 20 ημέρες.
Το λόμπι της βιομηχανίας καλαμποκιού προσπάθησε εδώ και καιρό να επεκτείνει τις πωλήσεις του E15 όλο το χρόνο, μια προσπάθεια που κορυφώθηκε τον Φεβρουάριο, όταν η διοίκηση ενέκρινε αίτημα από τους κυβερνήτες της Midwestern που θα επέτρεπε τις καλοκαιρινές πωλήσεις E15 στις πολιτείες τους, ξεκινώντας από το 2025 και εξακολουθεί να πιέζει για μια πανελλαδική, μόνιμη επέκταση του Ε15.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης