Ενέργεια

Nord Stream: Οι ασφαλιστές αρνούνται να καλύψουν κινδύνους πολέμου για τι εκρήξεις των αγωγών

Nord Stream: Οι ασφαλιστές αρνούνται να καλύψουν κινδύνους πολέμου για τι εκρήξεις των αγωγών

Η Nord Stream ζητά περισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ από τους ασφαλιστές της για τις εκρήξεις που προκάλεσαν ρήξη αγωγών

 

Οι ασφαλιστές της Nord Stream αρνήθηκαν ότι τα συμβόλαιά τους παρέχουν κάλυψη για αγωγούς φυσικού αερίου που υπέστησαν ζημιές από εκρήξεις το 2022, επειδή η ζημιά προκλήθηκε από πόλεμο, αναφέρουν στην έγγραφη υπεράσπισή τους σε αγωγή που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου σύμφωνα με το Reuters.

Η Nord Stream ζητά περισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ από τους ασφαλιστές της για τις εκρήξεις που προκάλεσαν ρήξη αγωγών που είχαν σχεδιαστεί για τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου στη Γερμανία.
Οι Lloyd's Insurance Company and Arch Insurance DAC είναι ως κατηγορούμενοι στην αγωγή.

Η Σουηδία –η οποία διέκοψε την έρευνά της τον Φεβρουάριο– και η Γερμανία βρήκαν ίχνη εκρηκτικών που σχετίζονται με το περιστατικό που έσπασε τους αγωγούς Nord Stream 1 και Nord Stream 2, υποδηλώνοντας ότι ήταν μια σκόπιμη ενέργεια.
Στη γραπτή ανακοίθνωσή τους, με ημερομηνία 8 Απριλίου και αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την εφημερίδα Kommersant την Πέμπτη, οι ασφαλιστές δήλωσαν ότι η πολιτική του Nord Stream δεν κάλυπτε ζημιές «άμεσα ή έμμεσα» που προκύπτουν από πόλεμο, στρατιωτικές ενέργειες ή έκρηξη εκρηκτικών.

Οι ασφαλιστές δήλωσαν επίσης ότι το συμβόλαιο δεν καλύπτει καμία ζημιά που συνέβη "κατόπιν εντολής οποιασδήποτε κυβέρνησης".
"Οι κατηγορούμενοι θα βασιστούν στο... γεγονός ότι η ζημιά από την έκρηξη θα μπορούσε μόνο -ή, τουλάχιστον, ήταν πιο πιθανό παρά όχι- να προκλήθηκε από ή κατόπιν εντολής μιας κυβέρνησης", είπε ο δικηγόρος των ασφαλιστών.

Η Ρωσία και η Δύση, που βρίσκονται σε διαμάχη για τη σύγκρουση της Μόσχας με την Ουκρανία, κατηγορόντας η μία την άλλη. Καθένας έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη και κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης