Έσπασε ρεκόρ η πράσινη ενέργεια στην Μ.Βρετανία

Έσπασε ρεκόρ η πράσινη ενέργεια στην Μ.Βρετανία
Το 70% της ηλεκτρικής ενέργειας για τα σπίτια και τις επιχειρήσεις την περασμένη Κυριακή ήταν χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα, κάτω από τον "μαγικό αριθμό" 100g CO2 ανά κιλοβατώρα
Μία πρωτόγνωρη αλλαγή συνέβη στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της Βρετανίας την περασμένη Κυριακή, σύμφωνα με τον Guardian.
Για ένα σύντομο χρονικό διάστημα την ημέρα εκείνη, το 70% της ηλεκτρικής ενέργειας για τα σπίτια και τις επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα, κάτω από 100g CO2 ανά κιλοβατώρα.
Η πυρηνική, ηλιακή και αιολική ενέργεια ξεπέρασε τον άνθρακα ακόμη και τους σταθμούς παραγωγής ενέργειας από φυσικό αέριο.
Αυτό το απόγευμα ήταν "μια ματιά στο μέλλον", για το πώς θα είναι η παροχή ενέργειας σε 13 χρόνια, λόγω των δεσμευτικών στόχων για τον άνθρακα.
Αυτήν την "εκπληκτική Κυριακή", όπως είπε ένας διαχειριστής του δικτύου, τα νούμερα έπεσαν για πρώτη φορά κάτω από τον "μαγικό αριθμό" 100g CO2 ανά κιλοβατώρα.
Αυτό είναι το επίπεδο που πρέπει να είναι ο κανόνας μέχρι το 2030, σύμφωνα με τους συμβούλους της κυβέρνησης για το κλίμα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης