ΑναζήτησηCommodities are powered by Investing.com

13/06/2017 21:47

Με αιολική ενέργεια λειτουργούν τα τρένα στην Ολλανδία

Τα τρένα καταναλώνουν περίπου 1,2 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως
Με ηλεκτρισμό που παράγεται από αιολική ενέργεια λειτουργούν από την αρχή του χρόνου όλα τα τρένα στην Ολλανδία.
Τα τρένα είχαν προγραμματιστεί να λειτουργούν αποκλειστικά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2018 αλλά οι υπεύθυνοι της ενεργειακής μετάβασης κατάφεραν να ολοκληρώσουν το έργο ένα ολόκληρο έτος νωρίτερα.
Σήμερα  υπάρχουν συνολικά 2.200 ανεμογεννήτριες σε ολόκληρη την χώρα των 17 εκατομμυρίων κατοίκων. Αυτές οι ανεμογεννήτριες παράγουν αρκετή ενέργεια για να καλύψουν τις ενεργειακές ανάγκες 2,4 εκατομμυρίων νοικοκυριών.
Τα τρένα καταναλώνουν περίπου 1,2 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως, που είναι περίπου η συνολική κατανάλωση ενέργειας σε κάθε κατοικία στην πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Άμστερνταμ ανέφει σε δημοσίευμά της η  Dutch News.
Το έργο ολοκληρώθηκε σε συνεργασία με την Eneco, ολλανδική εταιρεία ανανεώσιμης ενέργειας. Σύμφωνα με τον διευθυντή του έργου  αυτό που κάνει την συγκεκριμένη κοινοπραξία μοναδική είναι ότι ένας ολόκληρος τομέας μειώνει το αποτύπωμα άνθρακά του κατά ένα τεράστιο ποσοστό και αποτελεί παράδειγμα για να ακολουθήσουν άλλοι τομείς.

Η Ολλανδία προωθεί ενεργά την αιολική ενέργεια, ακολουθώντας άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Δανία. Τον  περασμένο Αύγουστο, η Σκωτία ανακοίνωσε ότι τα αιολικά πάρκα της ήταν σε θέση να καλύψουν το 106% των συνολικών ενεργειακών αναγκών της χώρας. Η Σκωτία έχει μάλιστα σχέδια να έχει 100% μηδενική κατανάλωση άνθρακα μέχρι το 2020, μέσω επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της παλιρροϊκής ενέργειας.

www.worldenergynews.gr                                         

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.