Τελευταία Νέα

Η Γαλλική Engie ανέλαβε την ανάπτυξη των έργων ΑΠΕ στη Σενεγάλη

Η Γαλλική Engie ανέλαβε την ανάπτυξη των έργων ΑΠΕ στη Σενεγάλη
Η Γαλλική εταιρεία θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα ανάπτυξης φωτοβολταϊκών συστημάτων για παραγωγή ενέργειας σε οικισμούς και βιομηχανικές μονάδες.
Η Γαλλική ενεργειακή εταιρεία Engie υπέγραψε συμφωνία με την Εθνική Υπηρεσία Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Σενεγάλης (ΑΝΕΡ) για την επιτάχυνση της ανάπτυξης των ΑΠΕ στην αφρικανική χώρα, όπως ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή εταιρεία.
Το πρώτο μέρος της συμφωνίας περιλαμβάνει την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών συστημάτων σε κτίρια, με έμφαση στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και την θέρμανση του νερού.
Σύμφωνα με την Engie, σε πρώτη φάση το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε 11.000 κτίρια στην πρωτεύουσα Ντακάρ και τα περίχωρά της.
Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει την ανάπτυξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις βιομηχανικές επιχειρήσεις και τον τριτογενή τομέα στις μεγάλες πόλης της Σενεγάλης, καθώς «στόχος είναι να μειωθεί η ενεργειακή κατανάλωση και να ενισχυθεί το ηλεκτρικό σύστημα της Σενεγάλης» σύμφωνα με την Engie.
Το τρίτο και τελευταίο μέρος της συμφωνίας αφορά τη συμμετοχή της Engie σε ένα βιομηχανικό σύμπλεγμα για την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ιδίως στην επαγγελματική κατάρτιση στον τομέα και στην ενίσχυση του τοπικού βιομηχανικού δικτύου του κλάδου των ΑΠΕ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης