Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Νέα «πράσινη στροφή» της Volvo - Εγκατέστησε 15.000 ηλιακά πάνελ σε εργοστάσιο του Βελγίου

tags :
Νέα «πράσινη στροφή» της Volvo - Εγκατέστησε 15.000 ηλιακά πάνελ σε εργοστάσιο του Βελγίου

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχουν προμηθεύσει την ηλεκτρική ενέργεια στα ευρωπαϊκά εργοστάσια της Volvo από το 2008

Στην εγκατάσταση 15.000 αυτόνομων φωτοβολταϊκών συστημάτων έχει προχωρήσει η αυτοκινητοβιομηχανία της Volvo στη Γάνδη του Βελγίου.

Παράλληλα, η εγκατάσταση της Γάνδης χρησιμοποιεί αιολική ενέργεια για την παροχή περίπου 11% της κατανάλωσης ενέργειας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Volvo.

Επίσης, ο επικεφαλής της κατασκευής και υλικοτεχνικής υποστήριξης της Volvo Cars, Javier Varela υπογράμμισε ότι: «Η εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών στη Γάνδη προσθέτει στις ευρύτερες προσπάθειές μας να ελαχιστοποιήσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι: «Έχουμε μια συνεχή εστίαση σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού μας για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, με στόχο το χαμηλότερο δυναμικό αποτύπωμα άνθρακα σε όλες τις δραστηριότητές μας, με τη μέγιστη δυνατή χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχουν προμηθεύσει την ηλεκτρική ενέργεια στα ευρωπαϊκά εργοστάσια της Volvo Cars από το 2008. Η εταιρεία έχει δηλώσει ότι επιθυμεί οι παγκόσμιες κατασκευές της να είναι ουδέτερες από άνθρακα και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να αντιπροσωπεύουν το 50% των παγκόσμιων πωλήσεων μέχρι το 2025.

Υπενθυμίζεται τέλος, ότι τον περασμένο Ιούνιο η Volvo Cars ανακοίνωσε πως κινείται προς την επίτευξη ενός φιλόδοξου στόχου: Μέχρι το 2025, τουλάχιστον το 25% των πλαστικών που χρησιμοποιούνται σε κάθε καινούριο Volvo θα προέρχεται από ανακυκλωμένο υλικό.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης