Οι τεράστιες προοπτικές της ηλιακής ενέργειας στην Ευρώπη έως το 2020

Οι τεράστιες προοπτικές της ηλιακής ενέργειας στην Ευρώπη έως το 2020

Η ΕΕ επιδιώκει να επιτύχει τους στόχους της για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2020

Με βάση την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΚ) να άρει τα εμπορικά τιμολόγια για τις εισαγωγές ηλιακών συλλεκτών από την Κίνα, η ηλιακή ενέργεια θα μπορούσε να γίνει η ταχύτερα αναπτυσσόμενη πηγή ενέργειας της ΕΕ έως το 2020, σύμφωνα με την Sun Investment Group.

Η ΕΕ επιδιώκει να επιτύχει τους στόχους της για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2020, ενθαρρύνοντας τα κράτη μέλη να διαθέτουν το 15% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Ένας στόχος για το 2030 έχει επίσης τεθεί για να επεκτείνει το ποσοστό αυτό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο μείγμα ενέργειας στο 32%.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η απόφαση θα βοηθήσει στον τερματισμό του εμπορικού πολέμου με το Πεκίνο και περιγράφη ως μια «αιχμή της ευρωπαϊκής ηλιακής ενέργειας».

Ολόκληρος ο φωτοβολταϊκός τομέας θα επωφεληθεί πολύ από αυτή την αλλαγή. Η ηλιακή ενέργεια είναι ήδη η πιο ανταγωνιστική μορφή ενέργειας στη Νότια Ευρώπη ", δήλωσε ο Deividas Varabauskas, Διευθύνων Σύμβουλος της Sun Investment Group, προσθέτοντας ότι η άρση των τιμολογίων άργησε να πραγματοποιηθεί.

Η χρήση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές έχει πολλά δυνητικά πλεονεκτήματα, όπως τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, τη διαφοροποίηση του ενεργειακού εφοδιασμού και τον περιορισμό της εξάρτησης από τις αγορές ορυκτών καυσίμων (ειδικότερα, πετρελαίου και φυσικού αερίου). Η ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μπορεί επίσης να έχει τη δυνατότητα να τονώσει την απασχόληση στην ΕΕ, με τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε νέες «πράσινες» τεχνολογίες.

 

 

www.worldenergynews.gr