ΑναζήτησηCommodities are powered by Investing.com

30/07/2018 22:59

Γαλλία: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κάλυψαν το 31% της κατανάλωσης ηλεκτρισμού το β΄ 3μηνο

Η αύξηση της κατανάλωσης ανανεώσιμης ενέργειας οφείλεται στην απότομη άνοδο της παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας, η οποία κάλυψε περίπου το 20% της κατανάλωσης

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κάλυψαν το 31% της γαλλικής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας το δεύτερο τρίμηνο, το υψηλότερο επίπεδο από τη δεκαετία του 1960, σύμφωνα με  ανακοίνωση της επιχείρησης ηλεκτρικής ενέργειας RTE τη Δευτέρα 30/7/2018.
Η RTE, μονάδα της κρατικής EDF, ανακοίνωσε ότι η αύξηση της κατανάλωσης ανανεώσιμης ενέργειας οφείλεται στην απότομη άνοδο της γαλλικής παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας, η οποία κάλυψε περίπου το 20% της κατανάλωσης κατά την περίοδο.
Η χρήση της αιολικής, της ηλιακής και της παραγωγής ενέργειας από βιομάζα, η οποία δεν είχε ξεπεράσει ποτέ το 10%, αυξήθηκε επίσης κατά τη διάρκεια της περιόδου, ανέφερε η RTE, προσθέτοντας ότι η μείωση της ζήτησης κατά το τρίμηνο σε σχέση με το φθινόπωρο και το χειμώνα συνέβαλε στην αύξηση της κατανάλωσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Η RTE θα δημοσιεύσει την πλήρη έκθεσή της για το γαλλικό τομέα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας το Σεπτέμβριο.
Η Γαλλία εξαρτάται από τους 58 πυρηνικούς αντιδραστήρες της για πάνω από το 75% των αναγκών της στην ηλεκτρική ενέργεια.
Η κυβέρνηση σκοπεύει να μειώσει το μερίδιο της ατομικής ενέργειας στο γαλλικό ενεργειακό μείγμα και να αυξήσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.


www.worldenergynews.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Ιούλιος 2018 23:01

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.