Τελευταία Νέα

Ο επίσημος κατάλογος των έργων ΑΠΕ που πέρασαν από τους διαγωνισμούς - Επιβεβαίωση του WEN

Ο επίσημος κατάλογος των έργων ΑΠΕ που πέρασαν από τους διαγωνισμούς - Επιβεβαίωση του WEN

Στόχος της ΡΑΕ είναι να μειωθούν αισθητά οι αποζημιώσεις των νέων έργων, ώστε η περαιτέρω διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών στο εγχώριο ενεργειακό μίγμα να γίνει με τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση των καταναλωτών

Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα (4/7) η ΡΑΕ τον κατάλογο με όλα τα έργα και τις τελικές τιμές που έγιναν δεκτές από το σύστημα της Ηλεκτρονικής Δημοπρασίας στους τρείς διαγωνισμούς ΑΠΕ που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα (2/7).

Ο σημερινός κατάλογος επιβεβαίωσε περίτρανα το χθεσινό ρεπορτάζ του worldenergynews.gr  (ΕΔΩ).

Στην πρώτη κατηγορία, των μικρών φωτοβολταϊκών μέχρι 1 MW, από τον πίνακα προκύπτει ότι υπήρξε σε μεγάλο βαθμό κατάτμηση μεγαλύτερων έργων σε πολλά μικρότερα. Εντυπωσιακή σε κάθε περίπτωση είναι η παρουσία της εταιρείας EΓΝΑΤΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ η οποία σάρωσε κυριολεκτικά το διαγωνισμό αφού εξασφάλισε τα 46 από τα 83 έργα του καταλόγου, με δυναμικότητα περί τα 34 MW από τα 53 MW περίπου που δόθηκαν σε αυτή την κατηγορία.

Στη δεύτερη κατηγορία των μεγάλων φωτοβολταϊκών από 1 έως 20 MW, τον τόνο έδωσαν οι εταιρείες με τις οποίες "κατέβηκε" η Γεμανική ABO, η οποία εξασφάλισε 5 έργα συνολικής δυναμικότητας περί τα 45 MW, δίνοντας πολύ χαμηλές τιμές από 62,97 έως 62,99 ευρώ ανά MWh.

Στην τρίτη κατηγορία των αιολικών από 3 έως 50 MW, δυναμική παρουσία είχε η EDP Renovaveis, θυγατρικής της πορτογαλικής EDP, δηλαδή της Πορτογαλικής ΔΕΗ, η οποία εξασφάλισε αιολικό πάρκο 44,6 MW, δίνοντας τη χαμηλότερη τιμή, 68,18 ευρώ ανά MWh.

 

 

Διαβάστε ΕΔΩ τον πλήρη κατάλογο που δημοσίευεσε η ΡΑΕ

 

 

www.worldenergynews.gr

 

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης