ΑναζήτησηCommodities are powered by Investing.com

01/05/2018 18:32

Ernst & Young: Οι ΗΠΑ η δεύτερη πιο ελκυστική αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μετά την Κίνα

Η Γερμανία ήταν η τρίτη πιο ελκυστική χώρα στην κατάταξη, ενώ η Ινδία υποχώρησε από τη δεύτερη στην τέταρτη θέση
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέβηκαν στη δεύτερη θέση της κατάταξη ςτων πλέον ελκυστικών χωρών για επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μετά την Κίνα, σύμφωνα με έκθεση της αγγλικής λογιστικής εταιρείας Ernst & Young.
Στην λίστα των 40 κορυφαίων αγορών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας παγκοσμίως, η Κίνα βρίσκεται στην πρώτη θέση  για τρίτη χρονιά, ακολουθούμενη από τις Ηνωμένες Πολιτείες που κατείχαν την τρίτη θέση πέρυσι λόγω της αλλαγής στην ενεργειακή πολιτική των ΗΠΑ από  τον Πρόεδρο Donald Trump.
Παρόλο που οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν δασμούς στις εισαγωγές ηλιακών φωτοβολταϊκών φέτος, “οι κραδασμοί” απορροφήθηκαν κυρίως από την αγορά και τα έργα αιολικής ενέργειας δεν υπόκεινται σε περικοπές των επιδοτήσεων βάσει πρόσφατου νομοσχεδίου φορολογικής μεταρρύθμισης των ΗΠΑ.
"Οι δασμοί που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ τον Ιανουάριο είναι πιθανόν να έχουν περιορισμένο αντίκτυπο στην ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας στη χώρα, αλλά είναι πιθανό να προκαθορίσουν τις κλίμακες χρησιμότητας  για τα έργα ", ανέφερε η έκθεση.
Η Γερμανία ήταν η τρίτη πιο ελκυστική χώρα στην κατάταξη, ενώ η Ινδία υποχώρησε από τη δεύτερη στην τέταρτη θέση λόγω ανησυχιών των επενδυτών για την απειλή δασμών εισαγωγής στην ηλιακή ενέργεια, ανέφερε η έκθεση.

www.worldenergynews.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01 Μάιος 2018 17:48

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.