Τελευταία Νέα

Ηνωμένο Βασίλειο: Η Bentley εγκαθιστά 10.000 ηλιακά πάνελ σε πάρκινγκ

Ηνωμένο Βασίλειο: Η Bentley εγκαθιστά 10.000 ηλιακά πάνελ σε πάρκινγκ
Η εγκατάσταση, η οποία θα ολοκληρωθεί σε περίπου έξι μήνες θα καλύψει 1.378 θέσεις στάθμευσης και θα έχει χωρητικότητα 2.7 megawatts
Η αυτοκινητοβιομηχανία Bentley Motors έχει ξεκινήσει την κατασκευή αυτού που περιγράφει περιγράφει ως το "μεγαλύτερο λιμάνι ηλιακής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου".
Το «λιμάνι του αυτοκινήτου» - μια δομή για σταθμευμένα οχήματα - θα βρίσκεται στην έδρα της στο εργοστάσιο στο Crewe, στη βορειοδυτική Αγγλία, και θα αποτελείται από 10.000 ηλιακούς συλλέκτες.
Η εγκατάσταση, η οποία θα ολοκληρωθεί σε περίπου έξι μήνες θα καλύψει 1.378 θέσεις στάθμευσης και θα έχει χωρητικότητα 2.7 megawatts.
"Αυτή η ηλιακή εγκατάσταση είναι ένα ακόμη  παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο μπορούμε να κάνουμε το εργοστάσιό μας πιο βιώσιμο χρησιμοποιώντας τεχνολογικές καινοτομίες", ανέφερε σε δήλωσή του ο Peter Bosch, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Bentley. "Αυτό μας βοηθά να παράγουμε αυτοκίνητα κατά τρόπο αποτελεσματικό, ενώ συνεχώς προσπαθούμε να μειώσουμε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της εταιρείας".
Γνωστή για τα πολυτελή αυτοκίνητα υψηλών προδιαγραφών, η Bentley θα γιορτάσει την εκατονταετηρίδα της το 2019. Μέλος του ομίλου Volkswagen από το 1998 απασχολεί περισσότερους από 4.000 ανθρώπους.
Η Bentley καταβάλλει συντονισμένες προσπάθειες για να ενισχύσει τη βιωσιμότητά της.
Η εργοστασιακή οροφή της, για παράδειγμα, καλύπτεται από 20.815 ηλιακούς συλλέκτες.
Στην ιστοσελίδα της, η επιχείρηση αναφέρει  ότι αυτή η στέγη μπορεί να καλύψει το 40% των ηλεκτρικών αναγκών του χώρου και να εξοικονομήσει περίπου 2.150 τόνους εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ετησίως


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης