Στο στόχαστρο της Total η εξορυκτική βιομηχανία της Αφρικής

Στο στόχαστρο της Total η εξορυκτική βιομηχανία της Αφρικής
Η Total Eren  και ο ανεξάρτητος παραγωγός ενέργειας AEMP, εγκαινίασαν το Σαββατοκύριακο, το Essakane Solar, προσθέτοντας 15 megawatts (MW) ηλιακής χωρητικότητας σε ένα υπάρχον εργοστάσιο παραγωγής πετρελαίου βαρέος μαζούτ με 57 MW, σε ορυχείο της Essakane
Η μονάδα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Total ανακοίνωσε τη Δευτέρα 19/3/2018  ότι άνοιξε το μεγαλύτερο υβριδικό εργοστάσιο ηλιακής θερμικής ενέργειας στη Μπουρκίνα Φάσο, το πρώτο από τα πολλά όπως ελπίζει, έργα,  που θα τροφοδοτούν την αυξανόμενη ανάγκη για ενέργειας της αφρικανικής εξορυκτικής βιομηχανίας.
Η Total Eren  και ο ανεξάρτητος παραγωγός ενέργειας AEMP, εγκαινίασαν το Σαββατοκύριακο, το Essakane Solar, προσθέτοντας 15 megawatts (MW) ηλιακής χωρητικότητας σε ένα υπάρχον εργοστάσιο παραγωγής πετρελαίου βαρέος μαζούτ με 57 MW, σε ορυχείο της  Essakane.
Ο Christophe Fleurence, αντιπρόεδρος της  Total Eren για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων στην Αφρική, δήλωσε στο Reuters ότι το σχέδιο είναι να επαναληφθεί και με άλλα ορυχεία.
"Υπήρχε πολύ ενδιαφέρον για όλες τις συζητήσεις που είχαμε με τις επαφές μας στην εξορυκτική βιομηχανία", δήλωσε ο Fleurence ενώ δεν έδωσε λεπτομέρειες για πιθανές μελλοντικές συμφωνίες.
Οι επιχειρήσεις εξόρυξης που λειτουργούν σε απομακρυσμένες περιοχές έχουν στηριχτεί από καιρό σε θερμοηλεκτρικούς σταθμούς, εντατικοποιώντας τις δραστηριότητες άνθρακα και καθιστώντας το κόστος τους ευάλωτο στις διακυμάνσεις των παγκόσμιων τιμών του πετρελαίου.
Καθώς η τιμή των φωτοβολταϊκών πάνελ έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια, αρκετές επιχειρήσεις εξόρυξης έχουν προσθέσει ηλιακή ισχύ για να μειώσουν το κόστος ενέργειας.
 Ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά τα έργα ήταν σχετικά μικρά.
Η μονάδα Essakane, που αποτελείται από σχεδόν 130.000 ηλιακούς συλλέκτες, αναμένεται να μειώσει την κατανάλωση καυσίμων στα ορυχεία κατά περίπου 6 εκατομμύρια λίτρα ετησίως και να μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά περίπου 18.500 τόνους ετησίως.
Το χρυσωρυχείο θα αγοράσει το σύνολο της παραγωγής του εργοστασίου μέσω μιας 15ετούς συμφωνίας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που θα υπογραφεί με μια εταιρεία ειδικού σκοπού στην οποία η Total Eren κατέχει ποσοστό 90%.
Η AEMP, ο στρατηγικός εταίρος της Total Eren για τις βιομηχανικές και μεταλλευτικές επιχειρήσεις της στην Αφρική, κατέχει το υπόλοιπο 10%.

www.worlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης