Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Σε «έξυπνο» λογισμικό για την παραγωγή αιολικής ενέργειας στρέφεται ο Buffett

Σε «έξυπνο» λογισμικό για την παραγωγή αιολικής ενέργειας στρέφεται ο Buffett
Το νέο λογισμικό συλλέγει δεδομένα από τους στρόβιλους προκειμένου να βοηθήσει τους χειριστές να εντοπίσουν ενδεχόμενες δυσλειτουργίες πριν καν συμβούν
Οι φορείς εκμετάλλευσης αιολικών πάρκων των Η.Π.Α, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας ενέργειας του Warren Buffett, στρέφονται προς την τεχνολογία που αποσκοπεί στη παραγωγή περισσότερης ισχύος από κάθε στρόβιλο.
Σύμφωνα με το Bloomberg η MidAmerican Energy Co., μια μονάδα της Berkshire Hathaway Energy Co., χρησιμοποιεί λογισμικό από την Uptake Technologies Inc., η οποία συγκεντρώνει δεδομένα από τους στρόβιλους για να βοηθήσει τους χειριστές να εντοπίσουν ενδεχόμενες δυσλειτουργίες πριν συμβούν.
 Σε μια περίπτωση, εντοπίσθηκε μια αποτυχία ρουλεμάν και επιτεύχθηκε μια "σημαντική εξοικονόμηση κόστους", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Adam Wright, διευθύνων σύμβουλος της MidAmerican Energy.
Καθώς ο στόλος αιολικής ενέργειας των Η.Π.Α. ωριμάζει, οι χειριστές στρέφονται σε ανακατασκευές και λογισμικό πρόβλεψης όπως το Uptake's για να αυξήσουν την παραγωγή.
Μια αύξηση κατά 1% στη διαθεσιμότητα στροβίλων σε ολόκληρο τον κλάδο είναι συγκρίσιμη με την ισχύ από 450 στροβίλους ή από ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα, σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή 12/1/2018  στο Σικάγο.
"Οι κατασκευαστές θα μπορούσαν να περιορίσουν τους στροβίλους που πρέπει να εγκαταστήσουν και θα μπορούσαν να επικεντρώσουν περισσότερες από τις προσπάθειές τους στην πλευρά λειτουργίας και συντήρησης", δήλωσε ο Alex Morgan, αναλυτής της Bloomberg New Energy Finance σ τη Νέα Υόρκη. "Φαίνεται ότι είναι το μέλλον."
Η MidAmerican Energy, η οποία διαθέτει περίπου 2.200 στροβίλους, σχεδιάζει να εγκαταστήσει το λογισμικό Uptake σε όλο το στόλο της, δήλωσε ο Wright.
Η Uptake ανακοίνωσε τον Νοέμβριο ότι έχει συμφωνήσει χρηματοδότηση 117 εκατομμυρίων δολαρίων και πρόσφατα υπέγραψε πιλοτική συμφωνία με έναν άλλο φορέα εκμετάλλευσης των ΗΠΑ.
"Αυτά τα είδη προγνωστικών γνώσεων πρόκειται απλώς να αποτελέσουν κοινή θέση την επόμενη δεκαετία", δήλωσε σε συνέντευξη ο Sonny Garg, επικεφαλής των παγκόσμιων ενεργειακών λύσεων της Uptake. "Υπάρχει απλά πολύ χαμένη αξία."


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης