Εταίρο για τη δημιουργία και λειτουργία μονάδας βιομάζας στο Αμύνταιο αναζητά η ΔΕΗ Ανανεώσιμες

Εταίρο για τη δημιουργία και λειτουργία μονάδας βιομάζας στο Αμύνταιο αναζητά η  ΔΕΗ Ανανεώσιμες
Η μονάδα θα τροφοδοτεί την περιοχή με τηλεθέρμανση μετά τη διακοπή της λειτουργίας των σταθμών της Καρδιάς και του Αμυνταίου
Στην εκκίνηση διαδικασίας για την επιλογή εταίρου με τον οποίο θα υλοποιήσει από κοινού τόσο την ανάπτυξη όσο και τη λειτουργία του Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση Βιομάζας ισχύος 25 MWe σε συνδυασμό με 45 MWth στο Αμύνταιο, προχωρά η ΔΕΗ Ανανεώσιμες.
Στόχος του συγκεκριμένου έργου είναι η τροφοδοσία της περιοχής με τηλεθέρμανση εν όψει της διακοπής της λειτουργίας των σταθμών της Καρδιάς και του Αμυνταίου.
Σημειώνεται πως τη σχετική απόφαση έλαβε η έκτακτη γενική συνέλευση της επιχείρησης.
Την ίδια στιγμή η ΔΕΗ Ανανεώσιμες προέβη στη σύναψη δυο μακροπρόθεσμων τραπεζικών δανείων, συνολικού ύψους 102,5 εκατ. ευρώ, τόσο με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων όσο και με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας.
Το δάνειο από την  Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) είναι ύψους 85 εκατ. ευρώ και αυτό από την Εθνική Τράπεζα 17,5 εκατ. ευρώ.
Με τα δύο αυτά δάνεια η ΔΕΗ Ανανεώσιμες  θα χρηματοδοτήσει 18 έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και συγκεκριμένα για την κατασκευή 14 αιολικών πάρκων και τεσσάρων μικρών υδροηλεκτρικών.  


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης