Επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές εντός και εκτός συνόρων από τα Ελληνικά Πετρέλαια σε συνεργασία με διεθνή όμιλο

Επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές εντός και εκτός συνόρων από τα Ελληνικά Πετρέλαια σε συνεργασία με διεθνή όμιλο
Στα σχέδια των ΕΛΠΕ περιλαμβάνεται και η δημιουργία εταιρικού σχήματος με ξένο επενδυτή για την ανάπτυξη και εξαγωγή ενεργειακών προϊόντων
Σημαντικές επενδύσεις με στροφή στις ΑΠΕ εξετάζουν τα ΕΛΠΕ με την συνεργασία μεγάλου διεθνούς ομίλου.
Έτσι μετά την ΔΕΗ ένας ακόμα μεγάλος όμιλος από τον ευρύτερο ενεργειακό χώρο αναμένεται να προχωρήσει σε επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Σύμφωνα μάλιστα με εκτιμήσεις του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου κ. Ανδρέα Σιάμισιη στην Καθημερινή οι επενδύσεις αυτές θα φτάσουν τα 500 ΜW στην Ελλάδα και τα 500 MW στο εξωτερικό.

Εξαγωγή ενεργειακών προϊόντων

Όπως φαίνεται στην στρατηγική του Ομίλου έχει μπει ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη και ομαδοποίηση προϊόντων με βάση τις συμμετοχές του, αλλά και την προοπτική να γίνει η Ελλάδα ισχυρός ενεργειακός κόμβος.
Αφορά τις συμμετοχές σε ΔΕΠΑ και Elpedison.
Στα πλαίσια αυτά εξετάζεται η δημιουργία εταιρικού σχήματος με ξένο επενδυτή για την ανάπτυξη και εμπορία προϊόντων στο εξωτερικό, που θα έχει την δυνατότητα πρόσβασης στις αγορές υπό καλύτερους όρους.
Παράλληλα κατά τις αρχές του 2018 θα αναχρηματοδοτηθεί 1 δις ευρώ του δανεισμού με στόχο την περαιτέρω μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους.  

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης