Τελευταία Νέα

Σύνδεση αιολικού πάρκου με μπαταρία για την αποθήκευση ενέργειας από την Statoil

Σύνδεση αιολικού πάρκου με μπαταρία για την αποθήκευση ενέργειας από την Statoil
Το Batwind θα μπορούσε να διευρύνει τη χρήση και την αγορά για αιολική ενέργεια και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο μέλλον
To πρώτο αιολικό πάρκο στον κόσμο (Hywind Scotland) θα είναι εξοπλισμένο με μπαταρία για την αποθήκευση ενέργειας από το αιολικό πάρκο το 2018, όπως ανακοίνωσε σήμερα (28/11) η Statoil.
H εταιρεία ανέθεσε σύμβαση στην αμερικανική ενεργειακή εταιρεία Younicos να παραδώσει ένα σύστημα μπαταριών ενός μεγαβάτ το οποίο θα συνδεθεί με το αγρόκτημα, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία από το δεύτερο τρίμηνο του 2018.
Η Statoil ανέφερε ότι ο σκοπός του έργου λύσης αποθήκευσης, που ονομάζεται Batwind, είναι να «διδάξει» την μπαταρία όταν συγκρατεί και αποθηκεύει ηλεκτρισμό και πότε να στείλει ενέργεια στο δίκτυο, αυξάνοντας έτσι την αξία της ισχύος.
Το έργο Batwind αποτελεί μέρος μιας εταιρικής σχέσης μεταξύ της Statoil και της Masdar, του μεγαλύτερου εξαγωγέα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Μέσης Ανατολής από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Το Batwind θα μπορούσε να διευρύνει τη χρήση και την αγορά για αιολική ενέργεια και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο μέλλον.
«Θέλουμε η μπαταρία να γνωρίζει αυτόματα πότε πρέπει να συγκρατεί και να αποθηκεύει την ηλεκτρική ενέργεια και πότε να την στείλει στο δίκτυο. Τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας της μπαταρίας υπάρχουν εδώ και αρκετά χρόνια και αναπτύσσονται γρήγορα. Ωστόσο, υπάρχει περιορισμένη γνώση για την στήριξη της μπαταρίας βασισμένη σε γνώσεις έτσι ώστε να μεγιστοποιηθεί η αξία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας », δήλωσε ο επικεφαλής του Hywind Development στο Statoil, Sebastian Bringsvaerd.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης