Χρηματοδότηση 30 εκατ. ευρώ για βιώσιμα έργα ενέργειας στις Κάτω Χώρες

Χρηματοδότηση 30 εκατ. ευρώ για βιώσιμα έργα ενέργειας στις Κάτω Χώρες
Το ταμείο επενδύει σε έργα μικρού και μεσαίου μεγέθους στους τομείς της μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, της αφαίρεσης αμιάντου στα κτίρια και των πρωτοβουλιών της κυκλικής οικονομίας
Ένα δάνειο ύψους 30 εκατ. ευρώ (£ 26,9 εκατ.) έχει εξασφαλιστεί για έργα αειφόρου ενέργειας στις Κάτω Χώρες.
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) παρέχει τα χρήματα στο Limburgs Energie Fonds (LEF), ένα ταμείο που ιδρύθηκε από την περιφέρεια  Limburg και διαχειρίζεται η Finquiddit.
Το ταμείο επενδύει σε έργα μικρού και μεσαίου μεγέθους στους τομείς της μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, της αφαίρεσης αμιάντου στα κτίρια και των πρωτοβουλιών της κυκλικής οικονομίας.
Ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ Pim van Ballekom δήλωσε: "Μικρότερα και τοπικά έργα θα είναι καθοριστικής σημασίας για την τήρηση της Συμφωνίας του Παρισιού και θα χρειαστούν ολοένα και περισσότερο καινοτόμοι τρόποι χρηματοδότησης.
Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση δημόσιου χρήματος με τη μορφή δανείων και εγγυήσεων, και όχι με επιδοτήσεις.
"Η καταπολέμηση των επιπτώσεων και των αιτίων της κλιματικής αλλαγής θα πρέπει να είναι υψηλή στην ατζέντα όλων και είμαστε πολύ χαρούμενοι που, χάρη στο EFSI [Ευρωπαϊκό Ταμείο για τις Στρατηγικές Επενδύσεις], μπορούμε να στηρίξουμε την επαρχία Limburg σε αυτή την πρωτοβουλία".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης