Μειώθηκαν τα έσοδα της Vestas κατά 6% το γ' τρίμηνο του 2017

Μειώθηκαν τα έσοδα της Vestas κατά 6% το γ' τρίμηνο του 2017
«Το τρίτο τρίμηνο, η Vestas παρέδωσε αυξημένη παραγγελία και υγιή κέρδη σε μια αγορά που βλέπει επιταχυνόμενο ανταγωνισμό και μειούμενη κερδοφορία» είπε μεταξύ άλλων ο CEO της εταιρείας
Η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής ανεμογεννητριών παγκοσμίως, Vestas είχε λιγότερα έσοδα το τρίτο τρίμηνο του 2017 σε σχέση με το ίδιο διάστημα το 2016.
Ειδικότερα, η μείωση έφτασε το 6%, με την εταιρεία της Δανίας να επισημαίνει ότι τα κέρδη μειώθηκαν κατά 78 εκατ. ευρώ, ενώ κρίνεται επιβεβλημένη η κατάλληλη προετοιμασία έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί ο αυξανόμενος στον κλάδο ανταγωνισμός.
Η Vestas πρόσθεσε ότι οι σταθερές και άνευ όρων παραγγελίες ανεμογεννητριών ανήλθαν σε 2.615 megawatts το τρίτο τρίμηνο του 2017, ενώ η αξία των παραγγελιών ανεμογεννητριών ανερχόταν σε 8,8 δισ. ευρώ στις 30 Σεπτεμβρίου 2017.
«Το τρίτο τρίμηνο, η Vestas παρέδωσε αυξημένη παραγγελία και υγιή κέρδη σε μια αγορά που βλέπει επιταχυνόμενο ανταγωνισμό και μειούμενη κερδοφορία», δήλωσε ο Anders Runevad, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.
Ο Runevad πρόσθεσε ότι καθώς η αγορά συνεχίζει να εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς, η Vestas εξακολουθεί να επικεντρώνεται στη συνέχιση της ηγετικής της θέσης εκτελώντας τη στρατηγική της για αυξημένη αποτελεσματικότητα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης