Τελευταία Νέα

Η Exxon ξοδεύει 1 δισ. δολ. ετησίως στην έρευνα για την καθαρή ενέργεια

tags :
Η Exxon ξοδεύει 1 δισ. δολ. ετησίως στην έρευνα για την καθαρή ενέργεια
Εκατοντάδες projects εναλλακτικών μορφών ενέργειας τρέχει η πετρελαϊκή εταιρεία
Μία από τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες του κόσμου εργάζεται σε εκατοντάδες ενεργειακά projects χαμηλών εκπομπών άνθρακα, από φυτά που πρόκειται να μετατραπούν σε βιοκαύσιμα έως και κύτταρα που μετατρέπουν τις εκπομπές σε ηλεκτρισμό.
Το έργο της Exxon Mobil Corp. περιλαμβάνει έρευνα σχετικά με φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες σε πέντε έως δέκα βασικούς τομείς, σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Έρευνας και Ανάπτυξης Vijay Swarup.
Ενώ οποιαδήποτε εμπορική ανακάλυψη είναι τουλάχιστον μία δεκαετία μακριά, η υποστήριξη της Exxon στην καθαρή ενέργεια υποδηλώνει ότι η πιο πολύτιμη πετρελαϊκή εταιρία στον κόσμο διερευνά τη δυνατότητα ενός μέλλοντος όπου τα ορυκτά καύσιμα κυριαρχούν λιγότερο.
Ενώ η Exxon έχει συζητήσει μερικές από τις έρευνές της και έχει τρέξει διαφημίσεις σχετικά με το έργο της, οι παρατηρήσεις του Swarup είναι η πρώτη ένδειξη του εύρους των συμφερόντων της πετρελαϊκής εταιρείας σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας.
Είναι μέρος του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων ετησίως που η Exxon ξοδεύει στην έρευνα παγκοσμίως και τα 8 δισεκατομμύρια δολάρια που δαπανήθηκαν από το 2000 που ερευνούν, και αναπτύσσουν τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών άνθρακα.
"Αυτές οι περιοχές είναι μαζικά προκλητικές και αν μπορέσουμε να τις λύσουμε, θα έχουν τεράστιες επιπτώσεις στην επιχείρησή μας", δήλωσε ο Swarup στο Bloomberg "Προσφέρουμε περισσότερα από χρήματα. Φέρνουμε την επιστήμη, τη δέσμευση στην έρευνα. "
Η Exxon δεν αποκάλυψε το ακριβές ποσό που ξοδεύει για τις πράσινες τεχνολογίες.
 Οι ευρύτερες επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει από τις αρχές του αιώνα περιλαμβάνουν επίσης θέματα όπως η διαχείριση των εκπομπών μεθανίου από πετρελαιοπηγές, η συμπαραγωγή και η βελτίωση της αποδοτικότητας των μονάδων.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης