Τελευταία Νέα

Microsoft και Vattenfall υπογράφουν 10ετή συμφωνία για την αιολική ενέργεια

Microsoft και Vattenfall υπογράφουν 10ετή συμφωνία για την αιολική ενέργεια
Η Vattenfall έχει επενδύσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ για να επεκτείνει τη μονάδα Wieringermeer, η οποία θα φιλοξενεί 100 ανεμογεννήτριες
Η κρατική σουηδική εταιρία ενέργειας Vattenfall έχει υπογράψει 10ετή ενεργειακή συμφωνία με την Microsoft στις Κάτω Χώρες.
Η Microsoft θα λάβει όλη την παραγωγή ενέργειας από ένα νέο υπεράκτιο αιολικό πάρκο που θα κατασκευαστεί περίπου 40 χιλιόμετρα βόρεια του Άμστερνταμ, ανακοίνωσε η Vattenfall την Πέμπτη 2/11. Το αιολικό πάρκο Wieringermeer σύμφωνα με το CNBC θα αρχίσει να παράγει ανανεώσιμη ενέργεια από το 2019.
Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι η Vattenfall θα επενδύσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ (233,06 εκατομμύρια δολάρια) για να "καταστήσει δυνατή και να επεκτείνει" τη μονάδα Wieringermeer, η οποία θα φιλοξενεί 100 ανεμογεννήτριες.
Η παραγωγή υπολογίζεται σε περίπου 1,3 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας, που αντιστοιχούν στην κατανάλωση περίπου 370.000 κατοικιών.
Σε  ανακοίνωσή της η Microsoft ανέφερε ότι το αιολικό πάρκο θα κατασκευαστεί και θα λειτουργήσει από τη Nuon, τμήμα της Vattenfall.
"Η επένδυση στην τοπική καθαρή ενέργεια για την ενέργεια  του τοπικού κέντρου δεδομένων μας είναι κερδοφόρα για την επιχείρησή μας και για τις Κάτω Χώρες", δήλωσε ο Brian Janous, γενικός διευθυντής της Microsoft για την ενέργεια. "Η Microsoft έχει δεσμευτεί να φέρει νέες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο διαδίκτυο για να τροφοδοτήσει τα κέντρα δεδομένων μας".
Η Microsoft είναι ένας από τους πολλούς τεχνολογικούς γίγαντες που «αγκαλιάζουν» την καθαρή ενέργεια. Τον Οκτώβριο, η Amazon ανακοίνωσε ότι το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο μέχρι σήμερα το Amazon Wind Farm Texas, το οποίο βρίσκεται στην κομητεία Scurry, θα προσθέσει πάνω από 1 εκατομμύριο μεγαβάτ ώρες καθαρής ενέργειας στο δίκτυο ετησίως.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης