Τελευταία Νέα

Το «μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο» του Μίσιγκαν θα παράγει ενέργεια για να τροφοδοτήσει 11.000 σπίτια

Το «μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο» του Μίσιγκαν θα παράγει ενέργεια για να τροφοδοτήσει 11.000 σπίτια
Η DTE έχει επενδύσει 170 εκατομμύρια δολάρια στην ηλιακή ενέργεια από το 2008 και η ηλιακή ενέργεια αντιπροσώπευε το 7% του χαρτοφυλακίου της ανανεώσιμης ενέργειας
Βιώνει σκληρούς, κρύους χειμώνες, αλλά  το Μίσιγκαν τώρα διαθέτει μια ηλιακή συστοιχία 200.000 πάνελ σε μια έκταση 250 στρεμμάτων.
Το ηλιακό πάρκο Lapeer λειτουργεί και παράγει αρκετή ανανεώσιμη ενέργεια για να τροφοδοτήσει 11.000 σπίτια, σύμφωνα με ανακοίνωση τη Δευτέρα 10/10. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ηλιακά πάρκα που ανήκουν στην κοινότητα ανατολικά του ποταμού Μισισιπή, σύμφωνα με την DTE Energy στο Ντιτρόιτ.
Η Irene Dimitry, αντιπρόεδρος της DTE Energy στον τομέα του επιχειρηματικού σχεδιασμού και ανάπτυξης, δήλωσε ότι η εταιρεία θέλησε να προσφέρει στους πελάτες της ενέργεια "αξιόπιστη, οικονομικά προσιτή και καθαρότερη".
Η Dimitry πρόσθεσε ότι η DTE σχεδίαζε να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά περισσότερο από 80% μέχρι το έτος 2050.
Η DTE έχει επενδύσει 170 εκατομμύρια δολάρια στην ηλιακή ενέργεια από το 2008 και η ηλιακή ενέργεια αντιπροσώπευε το 7% του χαρτοφυλακίου της ανανεώσιμης ενέργειας.
Το Υπουργείο Ενέργειας της Η.Π.Α. περιγράφει την ηλιακή ενέργεια ως "πιο προσιτή, προσβάσιμη και διαδεδομένη στις Ηνωμένες Πολιτείες από ποτέ".
Το δεύτερο τρίμηνο του 2017 περίπου 2,4 gigawatts (GW) ηλιακών φωτοβολταϊκών ήταν εγκατεστημένα στις Η.Π.Α., σύμφωνα με την έκθεση  Solar Market Insight της GTM Research και της Ένωσης Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας. Η έκθεση, η οποία κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο, κατέγραφε αύξηση 8% σε ετήσια βάση
Οι Η.Π.Α. φιλοξενούν τεράστιες τοποθεσίες ηλιακής ενέργειας, όπως το 550-μεγαβάτ ηλιακό αγρόκτημα Topaz στην Καλιφόρνια. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή First Solar, η εγκατάσταση παράγει αρκετό ηλεκτρικό ρεύμα για την τροφοδότηση 160.000 μέσων νοικοκυριών της Καλιφόρνιας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης