Στη Siemens το τουρκικό αιολικό παρκο Mega Project ισχύος 1 GW

Στη Siemens το τουρκικό αιολικό παρκο Mega Project ισχύος 1 GW
Γερμανική νίκη εν μέσω διπλωματικής κρίσης στο διαγωνισμό
Κοινοπραξία στην οποία ηγείται η γερμανική Siemens Gamesa Renewable Energy επέλεξαν οι Τούρκοι στο διαγωνισμό για την κατασκευή αιολικού πάρκου ενός γιγαβάτ, ο οποίος ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη.
Η Siemens επικράτησε στον πρώτο τέτοιο διαγωνισμό - με το έργο να έχει προϋπολογισμό 1 δισ. - που γίνεται στην Τουρκία έχοντας απέναντί της εταιρίες από την Κίνα και τις ΗΠΑ.
Η προσφορά ήταν στα 3,48 σεντς ανά κιλοβατώρα, ενώ οι πρώτες ανεμογεννήτριες θα τεθούν σε λειτουργία το 2019, όπως τόνισε σχετικά ο υπουργός Ενέργειας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ.
Σύμφωνα με αναλυτές η στρατηγική της Siemens με στόχο να κερδίσει το διαγωνισμό δείχνει πόσο πολύ ήθελε να μπει σε αυτή την αγορά. 
Το έργο θα αυξήσει από μόνο του την αιολική ισχύ της χώρας κατά 17%, το 35% του κόστους του θα καλυφθεί από διεθνείς οργανισμούς ενώ θα δημιουσργήσει και θέσεις εργασίας.
Η γερμανική επικράτηση στον επιχειρηματικό στίβο έγινε ενώ οι σχέσεις Γερμανίας-Τουρκίας περνούν μια δύσκολη περίοδο, καθώς η Άγκυρα συνέλαβε τον περασμένο μήνα 10 ακτιβιστές, ανάμεσά τους και ένα Γερμανό, με αποτέλεσμα το Βερολίνο να δηλώσει ότι θα αναθεωρήσει συμφωνίες όπλων μεταξύ τους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης