Τελευταία Νέα

Ην. Βασίλειο: Η REA προειδοποίησε για καθυστέρηση της πράσινης μετάβασης

Ην. Βασίλειο: Η REA προειδοποίησε για καθυστέρηση της πράσινης μετάβασης

Η μη κερδοσκοπική εμπορική ένωση για τις ΑΠΕ και την καθαρή τεχνολογία της βρετανικής χώρας, ισχυρίζεται ότι τα σχόλια της υπουργού Ενέργειας μπορεί να επιβεβαιώνουν τη σχετική αργοπορία

Η REA (μη κερδοσκοπική εμπορική ένωση για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την καθαρή τεχνολογία στο Ηνωμένο Βασίλειο) προειδοποίησε την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ενάντια σε οποιαδήποτε επιβράδυνση των πράσινων στόχων μετά από την ομιλία της υπουργού Ενέργειας, Κλερ Κουτίνιο (30/4) μέσω της οποίας υποστήριξε ότι το Λονδίνο δεν θέλει να είναι «καθαρός μηδενικός Λεβιάθαν του κεντρικού σχεδιασμού».

Ο σύνδεσμος είπε ότι τα σχόλια της Κουτίνιο φανερώνουν ότι η Αγγλία μπορεί να πηγαίνει πιο αργά όσον αφορά στην παράδοση στόχων και πολιτικών πράσινης ενέργειας.

 

Απαιτείται η εφαρμογή διαδικασιών για το «καθαρό μηδέν»

Ο Γραμματέας του DESNZ (Τμήμα Ενεργειακής Ασφάλειας και

Καθαρό Μηδέν) έδωσε στις 30/4 μια ομιλία κατά των «μεγάλων αναλήψεων», συμπεριλαμβανομένου ότι όλα όσα απαιτούνται για το «καθαρό μηδέν» έχουν ήδη εφευρεθεί και η κυβέρνηση χρειάζεται μόνο να τα εφαρμόσει.

«Σε αυτό, λέω όχι. Όταν κοιτάς τον ρυθμό της τεχνολογικής αλλαγής που έχουμε δει μόνο τα τελευταία 10 χρόνια, είναι εκπληκτικό πόσες φορές την εβδομάδα το ακούω αυτό.

Αλλά πρέπει να αφήσουμε χώρο για νέες καινοτομίες, τις οποίες δεν έχουμε καν αρχίσει να φανταζόμαστε.

Βρισκόμαστε σε ένα μονοπάτι με ολοένα αυξανόμενα και στενά σύνολα στόχων, όπου η κυβέρνηση υπαγορεύει εκροές και τιμές. Εκεί όπου ένας καθαρός μηδενικός λεβιάθαν κεντρικού σχεδιασμού συντρίβει τη λαμπρή επιχειρηματική μας οικονομία.

Αλλά το δεύτερο είναι όπου ζούμε με κάποια αβεβαιότητα, γνωρίζοντας ότι είναι ένα από τα βασικά διεγερτικά του κινδύνου και της ανάπτυξης προϊόντων που ανταγωνίζεται για να κερδίσει τους καταναλωτές.

Ο δεύτερος δρόμος μας δίνει τον χώρο να αντιμετωπίσουμε τις εκπομπές ρύπων, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι μπορούμε να κρατήσουμε τα φώτα αναμμένα και το κόστος χαμηλά για τις βρετανικές οικογένειες και τις επιχειρήσεις», είπε.

 

Η βιομηχανία θέλει σαφές όραμα υποστηριζόμενο από φιλόδοξες πολιτικές

Η Nina Skorupska (επικεφαλής της REA), είπε ότι η Coutinho έχει δίκιο να επικεντρώνεται στην καινοτομία, αλλά υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει να παίξει σημαντικό ρόλο.

«Όπως λέει η βιομηχανία ενέργειας εδώ και πολλά χρόνια, εάν θέλετε να προσφέρετε οικονομικά προσιτή ενεργειακή ασφάλεια, χρειάζεστε σταθερές και μακροπρόθεσμες πολιτικές βάσει των οποίων μπορούν να αναπτυχθούν τόσο οι καινοτομίες όσο και οι επενδύσεις.

Οι κλιματικοί στόχοι του Ηνωμένου Βασιλείου και οι τρέχουσες πολιτικές είναι το κλειδί για αυτό.

Επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να σχεδιάζουν, να αναπτύσσουν αλυσίδες εφοδιασμού, να αναπτύσσουν δεξιότητες και να δημιουργούν θέσεις εργασίας, τα οποία τελικά συμβάλλουν στη μείωση των τιμών προς όφελος των καταναλωτών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Προχωρώντας σε εκλογές, η βιομηχανία θέλει να δει ένα σαφές όραμα που να υποστηρίζεται από φιλόδοξες πολιτικές. Αυτό σημαίνει διασφάλιση ότι οι υπάρχουσες δεσμεύσεις δεν αποδυναμώνονται, ενώ παράλληλα εφαρμόζονται λογικές πολιτικές που διασφαλίζουν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει ελκυστική αγορά για επενδύσεις στον κορυφαίο καινοτόμο τομέα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας παγκοσμίως», είπε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης