Χρηματιστήριο & Αγορές

Σε χαμηλό τριών εβδομάδων ο χρυσός – Στα 1255 δολάρια η ουγγιά

tags :
Σε χαμηλό τριών εβδομάδων ο χρυσός – Στα 1255 δολάρια η ουγγιά
Πιέσεις από το ισχυρό δολάριο
Ο χρυσός υποχώρησε σε χαμηλά επίπεδα τριών εβδομάδων την Πέμπτη 15/6/2017, δεχόμενος πιέσεις  από το ισχυρότερο δολάριο, καθώς οι επενδυτές άρχισαν να αξιολογούν την πιθανότητα μιας νέας αύξησης των επιτοκίων στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του έτους, μετά από τα  στοιχεία που δείχνουν ισχυρή αγορά εργασίας στις ΗΠΑ.
Οι απώλειες του χρυσού περιορίστηκαν, καθώς  «υποστηρίχτηκαν» από την  πληθώρα αβεβαιοτήτων, συμπεριλαμβανομένης  και μιας έκθεσης στην οποία ο πρόεδρος των ΗΠΑ Trump ήταν υπό έρευνα.
"Όπως και σε προηγούμενες αυξήσεις των επιτοκίων, την επόμενη μέρα η αγορά αρχίζει να κοιτάζει την πιθανότητα της επόμενης διαδρομής, διότι όλα είχαν υπολογιστεί εκ των προτέρων", ανέφερε ο αναλυτής της Natixis, Bernard Dahdah.
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε τα επιτόκια όπως αναμενόταν την Τετάρτη, και υπογράμμισε την περαιτέρω σύσφιγξη πριν από το τέλος του έτους.
"Εάν εξετάζετε μόνο τα οικονομικά, υπάρχει πιθανότητα περισσότερων μειονεκτημάτων, η Fed μιλούσε για μια πιθανή αύξηση των επιτοκίων αργότερα φέτος, η οποία είναι αρνητική για το χρυσό, αλλά υπάρχουν ακόμα αρκετοί επενδυτές που ανησυχούν για γεωπολιτικά θέματα σε διαφορετικά επίπεδα", δήλωσε ο Dahdah.
Ο χρυσός στην spot αγορά  υποχώρησε κατά 0,54% στα $ 1.253,84 η ουγγιά.
Αυτό αντιπροσωπεύει το πιο αδύναμο σημείο  από τις 26 Μαΐου, όταν έφθασε το χαμηλό των $ 1.256,65.
Τα συμβόλαια χρυσού των ΗΠΑ για παράδοση Αυγούστου υποχώρησαν τα 21,30 δολάρια για να εγκατασταθούν στα 1.254,60 δολάρια ανά ουγγιά.
Στις 22:50 ώρα Ελλάδας η τιμή του χρυσού βρισκόταν στα 1255,90 με απώλειες 1,57%.
Ο δείκτης δολαρίου αυξήθηκε κατά 0,3% μετά την άνοδο των επιτοκίων της Fed.

www.worldenergynews.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης