Χρηματιστήριο & Αγορές

Κέρδη στη Wall Street - Νέο ρεκόρ για τον Dow - Ανάκαμψη στην τεχνολογία

tags :
Κέρδη στη Wall Street - Νέο ρεκόρ για τον Dow - Ανάκαμψη στην τεχνολογία
Ο S & P Energy Sector  ενισχύθηκε 0,66% στις 493 μονάδες
Οι μετοχές  στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης διαπραγματεύθηκαν υψηλότερα σήμερα  Τρίτη 13/6/2017 , καθώς οι μετοχές τεχνολογίας στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση ανέκαμψαν από τη μεγαλύτερη διήμερη πτώση τους από τον Δεκέμβριο.
Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά σε 93 πόντους και έφτασε στο ρεκόρ  των 21328,95 μονάδων με την 3M και την Goldman Sachs να έχουν τα περισσότερα κέρδη.
Ο S & P 500 κέρδισε το χαμένο έδαφος, με την τεχνολογία της πληροφορίας και τους κορυφαίους προμηθευτές υλικών να ανακάμπτουν και έκλεισε στις 2440,35 μονάδες με κέρδη 0,45% .
Ο S & P Energy Sector  ενισχύθηκε 0,66% στις 493 μονάδες.
Οι μετοχές των Apple, Google-Parent Alphabet και Tesla σημείωσαν άνοδο, ανεβάζοντας τον Nasdaq κατά 0,73% υψηλότερα στις 6220,37 μονάδες.
"Δεν θέλουμε να υπερβάλλουμε τον τομέα (τεχνολογίας), αλλά εξακολουθούμε να θέλουμε να συμμετάσχουμε σε αυτό", δήλωσε ο John Traynor, CIO thw  People's United Bank. "Βλέπουμε κάποια καλή κορυφαία ανάπτυξη σε αυτά τα ονόματα."
"Υπάρχει περιθώριο, βραχυπρόθεσμα, για υπερδιπλασιασμό, οπότε θα υποθέσουμε ότι η αποτυχία εξακολουθεί να έχει αναμονή, αν και είναι πιθανό να ωριμάσει τις επόμενες ημέρες", δήλωσε η Katie Stockton, επικεφαλής τεχνικών στρατηγικών της BTIG.
Ο κλάδος των τεχνολογιών πληροφορικής της S & P ενισχύθηκε κατά 17,6%. Συγκριτικά, η υγειονομική περίθαλψη - ο δεύτερος καλύτερος τομέας του S & P - είχε αυξηθεί κατά 12,1 μονάδες για το 2017
Ο Nasdaq ολοκλήρωσε μια διήμερη ανάκαμψη της τάξης του 2,31% τη Δευτέρα 12/6/2017, καθώς οι ανησυχίες αποτίμησης γύρω από τον τομέα κλιμακώθηκαν.

Στα 1268 δολάρια ο χρυσός - Οριακές μεταβολές

Ο χρυσός που διαπραγματεύθηκε ανάμεικτα την Τρίτη 13/6/2017, καθώς οι περισσότεροι επενδυτές αναμένουν από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, να δώσει κάποια σημάδια για το ρυθμό της οικονομίας.
Η Fed αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια όταν ολοκληρώσει τη συνεδρίασή της την Τετάρτη, παρόλο που οι επενδυτές θα επικεντρωθούν σε τυχόν νέες υποδείξεις για το ρυθμό  φέτος και την εκτίμησή της για την οικονομία και τον πληθωρισμό.
" Ένας χαμηλότερος από τον αναμενόμενο ρυθμό αύξησης των επιτοκίων θα επιβάρυνε το δολάριο, καθιστώντας φθηνότερο τον χρυσό για τους ξένους επενδυτές.
Ο χρυσός  στην spot  αγορά κέρδισε 0,21% στα $ 1,267,31 ανά ουγγιά, αφού σημείωσε χαμηλό  $ 1.261,30, το ασθενέστερο σημείο από τις 2 Ιουνίου.
Τα συμβόλαια χρυσού των ΗΠΑ για παράδοση Αυγούστου υποχώρησαν κατά 30 σεντς στα $ 1.268,60.
Στις 23:25 ώρα Ελλάδας η τιμή του χρυσού βρισκόταν στα 1268 καταγράφοντας οριακές μεταβολές μεταξύ θετικού και αρνητικού προσήμου.
Το δολάριο ΗΠΑ υποχώρησε εν αναμονή  της συνάντησης της Fed, ενώ οι επενδυτές αναμένουν λεπτομέρειες για τα σχέδια της όσον αφορά  τον περιορισμό των περιουσιακών στοιχείων που συγκεντρώθηκαν για να αναζωογονήσουν την οικονομική ανάκαμψη ύψους  4,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης