Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Ενισχύθηκε το πετρέλαιο εν αναμονή των στοιχείων για τα αποθέματα στις ΗΠΑ

Ενισχύθηκε το πετρέλαιο εν αναμονή των στοιχείων για τα αποθέματα στις ΗΠΑ
Σε περιορισμό των εξαγωγών θα προχωρήσει η Σαουδική Αραβία
Οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν υψηλότερα την Τρίτη 13/6/2017 μετά τη δέσμευση της Σαουδικής Αραβίας να μειώσει τις εξαγωγές  της την ώρα που ο ΟΠΕΚ ανακοίνωνε αύξηση της παραγωγής του για το Μάιο.
Τα συμβόλαια του  Brent βρέθηκαν στα 48,39 δολ. το βαρέλι στις 1:32 μ.μ. ET (1732 GMT),  σημειώνοντας άνοδο μέχρι 31 σεντς, ενώ το αργό στις ΗΠΑ βρέθηκε στα 46,36 δολάρια ανά βαρέλι, αυξημένο κατά 28 σεντς.
Στις 22:10 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 46,37 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 0,78% και το brent στα 48,70 δολάρια με κέρδη 0,85%.
Οι τιμές αρχικά αυξήθηκαν στις πρώτες πρωινές συναλλαγές μετά  τις ανακοινώσεις του κορυφαίου εξαγωγέα στον κόσμο της Σαουδικής Αραβίας να προχωρήσει σε περικοπές στους πελάτες τον Ιούλιο, που περιελάμβαναν μείωση της τάξης των 300.000 βαρελιών την ημέρα (bpd) στην Ασία.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης απέδωσαν κέρδη μετά την μηνιαία έκθεση του ΟΠΕΚ ότι η παραγωγή του ομίλου αυξήθηκε κατά 336.000 βαρέλια ημερησίως το Μάιο σε 32,14 εκατομμύρια bpd. μετά την ανάκαμψη στη Νιγηρία και στη Λιβύη, οι οποίες εξαιρούνται από τις περικοπές.
Η Σαουδική Αραβία καταβάλλει προσπάθεια μαζί με τον  ΟΠΕΚ, τη Ρωσία και άλλους παραγωγούς να μειώσουν την παραγωγή τους κατά σχεδόν 1,8 εκατομμύρια bpd μέχρι τον Μάρτιο.
Η έκθεση του ΟΠΕΚ ανέφερε ότι η αγορά εξισορροπήθηκε με "βραδύτερο ρυθμό".
Η ανάκαμψη αργά το πρωί πιθανό να οφείλεται εν μέρει στους traders που παίρνουν νέες θέσεις αναφορικά με την προσδοκία ότι τα εβδομαδιαία στοιχεία θα παρουσιάσουν υποχώρηση  των αποθεμάτων ΗΠΑ πάνω από 2 εκατομμύρια βαρέλια, δήλωσε ο John Kilduff, συνεργάτης του ενεργειακού hedge fund Again Capital.
    
  
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης