Χρηματιστήριο & Αγορές

H Ινδία αναδεικνύεται σε υπερδύναμη της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου

H Ινδία αναδεικνύεται σε υπερδύναμη της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου
Πρόσκληση για επενδύσεις απήυθυνε ο  υπουργός πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο CERAWeek στο Χιούστον
Η Ινδία επιδιώκει να αποτελέσει την μεγαλύτερη δύναμη στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου και παράλληλα να προσελκύσει νέες επενδύσεις στη βιομηχανία ενέργειας.
Ο υπουργός Ενέργειας της Ινδίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα 6/3/2017 ένα νέο γύρο προσφορών για upstream και  downstream επενδύσεις σύμφωνα με το CNBC.
«Θέλουμε να αυξήσουμε την παραγωγή μας. Απευθύνουμε πρόσκληση για  επενδύσεις", δήλωσε ο Shri Dharmendra Pradhan, υπουργός πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο CERAWeek στο Χιούστον.
"Δεν υπήρξε πιο κατάλληλος χρόνος για επενδύσεις στην Ινδία. Προσκαλώ τόσο τους υφιστάμενους όσο και τους νέους παίκτες να έρθουν στη χώρα και  ωφεληθούν από αυτή την ευκαιρία» δήλωσε.
Ο Fatih Birol εκτελεστικός διευθυντής  του Διεθνή Οργανισμού Ενέργειας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Ινδία και η Κίνα είναι υπεύθυνες για το ήμισυ της αύξησης της ζήτησης πετρελαίου και, είναι πιθανό να συμβάλλουν τα μέγιστα στην αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης ενέργειας κατά τις επόμενες δεκαετίες."
"Η Ινδία είναι η τρίτη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης πετρελαίου στον κόσμο, η οποία αποτελεί σαφή ένδειξη της σημασίας των προϊόντων πετρελαίου στην καθημερινή μας ζωή», δήλωσε ο Pradhan.
Ο Pradhan δήλωσε ότι στα σχέδια της της Ινδίας θα είναι σε τέσσερις πυλώνες:
- Την παροχή οικονομικά προσιτής ενέργειας για τους καταναλωτές, με την ανάπτυξη των υποδομών πετρελαίου και την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου.
- Την επίτευξη της ενεργειακής επάρκειας μέσω της αύξησης των επενδύσεων κεφαλαίου σε σιδηροδρόμους και θαλάσσιες οδούς.
- Την επίτευξη ενεργειακής βιωσιμότητας με αύξηση της παραγωγής των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και καθαρότερα καύσιμα.
-Την επίτευξη της ενεργειακής ασφάλειας μέσω της αυξημένης upstream παραγωγής και εξαγορών.
Ο Pradhan δήλωσε  επίσης ότι η κυβέρνηση εξετάζει, το ενδεχόμενο να εφαρμόσει μια πολιτική ενίσχυσης της παραγωγής ώριμων πεδίων που επί του παρόντος λειτουργούν από τις εθνικές εταιρείες πετρελαίου.
Παράλληλα επιδιώκει να ενθαρρύνει τους εταίρους  να επενδύσουν σε τεχνολογίες εξερεύνησης και παραγωγής.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης