Χρηματιστήριο & Αγορές

Βενεζουέλα: Καθυστερήσεις στις παραδόσεις αργού – Σε χαμηλά επίπεδα η παραγωγή

Βενεζουέλα: Καθυστερήσεις στις παραδόσεις αργού – Σε χαμηλά επίπεδα η παραγωγή
 Οι συσσωρευμένες καθυστερήσεις ανέρχονταν σε 30.000 βαρέλια την ημέρα στα τέλη Ιανουαρίου
Η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βενεζουέλας PDVSA καθυστέρησε και ακύρωσε παραδόσεις αργού πετρελαίου σε εμπορικούς εταίρους της κατά τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters, ένδειξη της σταθερής μείωσης της παραγωγής.
Από τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιανουάριο, η PDVSA έχει ακυρώσει ή καθυστερήσει την παράδοση σχεδόν 7 εκατ. βαρελιών αργού, συχνά επειδή δεν έχει  στη διάθεσή της αρκετό πετρέλαιο, σύμφωνα με έγγραφα της εταιρείας που επικαλείται το Reuters.
Τα περισσότερα από τα φορτία που εκκρεμούν πρόκειται να παραδοθούν στους αγοραστές μεταξύ των οποίων, η αμερικανική Phillips 66 και Ταϊλανδική TIPCO Asphalt.
Άλλες αποστολές ακυρώθηκαν ακόμη και πριν ανατεθούν από τους συγκεκριμένους πελάτες.
Phillips 66 και TIPCO  βρίσκονται σε αναμονή για περίπου 10 μηνιαία φορτία με αργό Βενεζουέλας, ή περίπου 180.000 βαρέλια ανά ημέρα (BPD).
Οι συσσωρευμένες καθυστερήσεις ανέρχονταν σε 30.000 βαρέλια την ημέρα στα τέλη Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα έγγραφα.
Κύρια εξαγωγικά προϊόντα της PDVSA είναι το αργό και το μαζούτ, ένα σχετικά βαρύ προϊόν που χρησιμοποιείται κυρίως για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Αργό και μαζούτ μαζί πέρυσι αντιπροσώπευαν το 92% - περίπου 2,1 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα- του σύνολου των εξαγωγών, σύμφωνα με το Reuters.
Ωστόσο, η οικονομική κρίση και τα συχνά λειτουργικά προβλήματα της χώρας του ΟΠΕΚ έχουν ωθήσει την παραγωγή πετρελαίου σε χαμηλό 23 ετών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης