Κέρδη στην Wall Street - Άνοδος 1,17% στο Nasdaq, 170 μονάδες πάνω ο Dow

Κέρδη στην Wall Street - Άνοδος 1,17% στο Nasdaq, 170 μονάδες πάνω ο Dow

Ο S & P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,90% στις 563,62 μονάδες

Με κέρδη έκλεισε η Wall Street την Τετάρτη 25/7/2018, μετά τις  ανακοινώσεις Trump για παραχωρήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αποφυγή εμπορικού πολέμου.
Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average έκλεισε 170 μονάδες υψηλότερα ή 0,68% στις 25414,58 μονάδες .
Ο  Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 1,17 %  στις 7932,24 μονάδες  καθώς Alphabet, Google, Facebook και Amazon, διαπραγματεύθηκαν υψηλότερα.
Ο S & P 500 κέρδισε επίσης 0,91%  και έκλεισε στις 2846,07 μονάδες καθώς η τεχνολογία αυξήθηκε κατά 1,3%.
Ο S & P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,90% στις 563,62 μονάδες.
Κατά τη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, τάχθηκαν υπέρ της μείωσης των εμπορικών δασμών.
Ο Trump εξέφρασε την ελπίδα ότι θα πετύχει μια δίκαιη και αμοιβαία εμπορική συμφωνία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Trump, αναμένει «κάτι πολύ θετικό για το εμπόριο» από τις συζητήσεις.
Από την πλευρά του, ο Juncker δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ότι η Ευρώπη και οι ΗΠΑ είναι σύμμαχοι και όχι εχθροί και ότι πρέπει να συνεργαστούν.
«Πρέπει να μιλάμε μεταξύ μας και όχι να μιλάμε χωρίς να ακούμε τον άλλον», πρόσθεσε ο Juncker.
«Νομίζω ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στη μείωση των δασμών και όχι στην αύξησή τους.
Αυτό πρέπει να κάνουμε», τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν.
«Αν μπορούσαμε να μην έχουμε καθόλου δασμούς, καθόλου φραγμούς, οι ΗΠΑ θα ήταν εξαιρετικά ευχαριστημένες», δήλωσε ο Trump.
Ώθηση στους δείκτες προσέφερε ο τεχνολογικός κλάδος, με τις μετοχές της μητρικής εταιρείας της Google, της Alphabet (+0,9), της Facebook (+1,6%) και της Amazon (+1,1%) όλες να καταγράφουν κέρδη.
Οι Facebook και Qualcomm είναι μεταξύ των εταιρειών ποτ αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της Wall.
Η Wall Street έχει υψηλές προσδοκίες για την τρέχουσα περίοδο δημοσίευσης αποτελεσμάτων, με αναλυτές που ερωτήθηκαν από τη FactSet να αναμένουν μια αύξηση 20% στα κέρδη β’ τριμήνου.


www.worldenergynews.gr


Eleni Α