Χρηματιστήριο & Αγορές

BofΑ: Στα 120 δολάρια θα εκτοξευθεί το πετρέλαιο, αν το Ιράν σταματήσει τις εξαγωγές

BofΑ: Στα 120 δολάρια θα εκτοξευθεί το πετρέλαιο, αν το Ιράν σταματήσει τις εξαγωγές

Η Bank of America αναμένει εκτόξευση των τιμών πετρελαίου, σε περίπτωση που το Ιράν βάλει «στοπ» στις εξαγωγές   

Ακόμη και στα 120 δολάρια ανά βαρέλι ενδέχεται να εκτοξευθεί η τιμή πετρελαίου, σε περίπτωση που το Ιράν κάνει πράξη την απειλή του για παύση των εξαγωγών «μαύρου χρυσού» και, ταυτόχρονα, η Σαουδική Αραβία δεν καταφέρει να καλύψει το κενό προσφοράς που θα προκύψει στην αγορά, σύμφωνα με όσα εκτιμούν οι αναλυτές της Bank of America Merrill Lynch.
Σε έκθεσή της τον περασμένο μήνα, υπενθυμίζεται, η αμερικανική τράπεζα «έβλεπε» στα στα 90 δολάρια ανά βαρέλι την τιμή του πετρελαίου Brent το δεύτερο τρίμηνο του 2019, έναντι αρχικής πρόβλεψης για 100 δολάρια, εν μέσω ισχυρής ζήτησης, συρρίκνωση της παραγωγής εν μέσω γεωπολιτικών αναταράξεων στη Μέση Ανατολή, οικονομικής κατάρρευσης στη Βενεζουέλα και προσδοκιών για συνέχεια των περικοπών παραγωγής από τα κράτη – μέλη του ΟΠΕΚ.
Η BofA ήταν η πρώτη τράπεζα/εταιρεία που κάνει λόγο για τριψήφιες τιμές στον «μαύρο χρυσό», επίδοση που δεν έχει παρατηρηθεί από το 2014.
Στις 18:15, το αργό πετρέλαιο και το Brent (futures Αυγούστου 2018) διαπραγματεύονται στα 73,6 και 77 δολάρια ανά βαρέλι, αντίστοιχα.
Εχθές, 5 Ιουλίου 2018, ο επικεφαλής των ιρανικών Φρουρών της Επανάστασης στο Ιράν, δήλωσε ότι οι δυνάμεις του είναι έτοιμες να κάνουν πράξη την απειλή της Τεχεράνης να αποκλείσουν τα στενά του Ορμούζ και, επίσης, ότι αν το Ιράν δεν μπορεί να πουλήσει το δικό του πετρέλαιο υπό την αμερικανική πίεση, δεν θα επιτραπεί σε καμία άλλη περιφερειακή δύναμη να το κάνει.
Την περασμένο Δευτέρα, στέλεχος του αμερικανικού State Department δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση παραμένει αποφασισμένη να μειώσει «στο μηδέν» τις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν, στο πλαίσιο των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
«Οι Αμερικανοί τονίζουν ότι επιθυμούν να εκμηδενίσουν τις εξαγωγές αργού πετρελαίου του Ιράν.
Μιλάνε χωρίς να σκεφτούν προσεκτικά.
Δείχνει ότι δεν έχουν σκεφτεί τις συνέπειες της ενέργειάς τους», απάντησε εχθές ο Ιρανός Πρόεδρος Hassan Rouhani.




www.worlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης