Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Σε υψηλό τριετίας το πετρέλαιο - Πάνω από 8% τα εβδομαδιαία κέρδη

Σε υψηλό τριετίας το πετρέλαιο - Πάνω από 8% τα εβδομαδιαία κέρδη
Στα 67 δολάρια το αργό στα 72 δολάρια το brent
Οι τιμές του πετρελαίου ήταν υψηλότερες την Παρασκευή, σημειώνοντας το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο κέρδος τους από τον Ιούλιο μετά τις δηλώσεις του Προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump σχετικά με την πιθανή στρατιωτική δράση στη Συρία και τις αναφορές σχετικά με τη συρρίκνωση των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου.
Το αμερικανικό  West Texas Intermediate Crude για παράδοση Μαΐου έληξε τη συνεδρίαση της Παρασκευής 13/4/2018 με άνοδο  32 σεντς στα $ 67,39 την καλύτερη εβδομαδιαία απόδοση από τον Ιούλιο.
Το συμβόλαιο νωρίτερα άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο ημέρας από τις 4 Δεκεμβρίου 2014.
Το Brent ενισχύθηκε κατά 58 σεντς στα 72,60 δολάρια το βαρέλι στις 2:26 μ.μ. ET σημειώνοντας  εβδομαδιαίο κέρδος πάνω από 8% το υψηλότερο από τον Ιούλιο.
Περί τις 22:15 ώρα Ελλάδας ητ ιμή του αργού βρισκόταν στα 67 δολάρια με άνοδο 0,28% και το brent στα 72 δολάρια με κέρδη 0,58%
"Τα γεωπολιτικά συνεχίζουν να γίνονται ολοένα και πιο πιεστικά", δήλωσε ο John Kilduff, του  hedge fund Again Capital Management σημειώνοντας ότι η Συρία ενέχει τον κίνδυνο παγκόσμιας σταθερότητας λόγω της σχέσης της με άλλους ισχυρούς παραγωγούς πετρελαίου.
Παράλληλα οι εισαγωγές αργού της Κίνας το Μάρτιο κατέγραψαν το δεύτερο υψηλότερο  επίπεδο σύμφωνα με τα στοιχεία ενώ ο ΟΠΕΚ και ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας βλέπουν άνοδο των αγορών πετρελαίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης