Μπλακ-άουτ στο Άμστερνταμ - Ένα καλώδιο "έκοψε" το ηλεκτρικό ρεύμα στην πόλη

Μπλακ-άουτ στο Άμστερνταμ  - Ένα καλώδιο
Περίπου 10.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και δεν είναι δυνατόν να διευκρινισθεί πότε θα αποκατασταθεί πλήρως η ηλεκτροδότηση
Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμεινε επί πολλές ώρες σήμερα 9/3/2018 το Άμστερνταμ λόγω βλάβης σε καλώδιο που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των τραμ και να κλείσουν κάποια από τα μεγαλύτερα μουσεία της πόλης.
Το μπλακάουτ σημειώθηκε γύρω στις 11 το πρωί (12.00 ώρα Ελλάδας) όταν κόπηκε ένα καλώδιο κατά τη διάρκεια έργων σε ένα προάστιο στα νότια του ιστορικού κέντρου της ολλανδικής πρωτεύουσας, εξήγησε η εταιρεία ηλεκτροδότησης Liander.
Το Ράικσμουζέουμ, που φιλοξενεί αμέτρητους καλλιτεχνικούς θησαυρούς, όπως την περίφημη "Νυχτερινή περιπολία" του Ρέμπραντ, εκκενώθηκε και έκλεισε τις πύλες του. Το ίδιο συνέβη και με το αρχαιολογικό μουσείο Άλαρντ Πίρσον που βρίσκεται σε μικρή απόσταση.
Στους δρόμους της πόλης, οι περαστικοί το διασκέδαζαν τραβώντας φωτογραφίες τα ακινητοποιημένα τραμ.
Σύμφωνα με την εταιρεία Liander, περίπου 10.000 νοικοκυριά παραμένουν ακόμη χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και "δεν είναι δυνατόν να διευκρινίσουμε πότε θα αποκατασταθεί πλήρως η ηλεκτροδότηση".

www.worldenergynews.gr

Eleni Α