Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Απώλειες πάνω από 2% για το πετρέλαιο μετά την άνοδο των αποθεμάτων στις ΗΠΑ

Απώλειες πάνω από 2% για το πετρέλαιο μετά την άνοδο των αποθεμάτων στις ΗΠΑ

Απώλειες που ξεπερνούν το 2% καταγράφει σήμερα 7/2/2018 το αργό πετρέλαιο μετά το άλμα που κατέγραψαν τα αποθέματα των ΗΠΑ.
Περί τις 22:05 η τιμή του αργού βρισκόταν στα 61,76 δολάρια το βαρέλι με πτώση 2,57% και το Brent διαπραγματευόταν στα 65,53 δολάρια το βαρέλι με απώλειες 2,15%.
Οι τιμές υποχώρησαν για τέταρτη συνεχόμενη μέρα σε χαμηλό μήνα καθώς σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία τα αποθέματα αργού και καυσίμων των ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα.
"Η έκθεση ήταν μονομερώς αρνητική - όχι μόνο έδειχνε ότι «χτίζε» αποθέματα, αλλά αυτό που τρομάζει τις αρκούδες είναι ότι η αμερικανική παραγωγή έφθασε στο ρεκόρ των 10,25 εκατομμυρίων βαρέλια την ημέρα", δήλωσε ο Tamar Essner, της Nasdaq.
Τα πετρελαϊκά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Intermediate (WTI) έληξαν τη συνεδρίαση της Τετάρτης με πτώση 1,60 δολ., ή 2,5%, στα 61,79 δολάρια το βαρέλι. Το συμβόλαιο κατέγραψε χαμηλό κλείσιμο ενός μήνα  καθώς και ενδοσυνεδριακό χαμηλό επίπεδα ενώ υποχώρησε και  5,6% αυτή την εβδομάδα.
Τα συμβόλαια του  Brent μειώθηκαν κατά 1,38 δολ., ή 2,1%, στα 65,48 δολ. το βαρέλι ενώ σημείωσε  υποχώρηση κατά 4,5% για την εβδομάδα.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης δέχθηκαν κύμα μαζικών πωλήσεων νωρίτερα την εβδομάδα.
Αλλά ενώ οι τιμές των μετοχών στις Η.Π.Α. συνέχισαν να συσπειρώνονται μετά από μια αργά απογευματινή ανάκαμψη την Τρίτη, οι τιμές πετρελαίου επέκτειναν τις ζημίες μετά την εβδομαδιαία έκθεση απογραφής.
Σύμφωνα με τα σημερινά 7/2/2018 στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Ενέργειας (ΕΙΑ) τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη εβδομαδιαία.
Τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,9 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 2 Φεβρουαρίου, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών που έκαναν λόγο για μια αύξηση κατά 2,8 εκατ. βαρέλια, ενώ το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου είχε ανακοινώσει χθες μείωση 1,1 εκατ. βαρελιών.
Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 3,4 εκατ. βαρέλια, σε σύγκριση με τις προβλέψεις των αναλυτών για μια αύξηση κατά 200.000 βαρέλια, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 3,9 εκατ. βαρέλια, έναντι των προσδοκιών για μια μείωση κατά 800.000 βαρέλια.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης