Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Νέο ρεκόρ για Dow Jones και Nasdaq με στήριξη από τις ενεργειακές μετοχές

Wall Street: Νέο ρεκόρ για Dow Jones και Nasdaq με στήριξη από τις ενεργειακές μετοχές
Σε υψηλό 4 μηνών ο χρυσός στα 1322 δολάρια
Με κέρδη έκλεισε η Wall Street την Πέμπτη 11/1/2018 με τον Dow Jones να σημειώνει άνοδο πάνω από 200 μονάδες και να καταγράφει ιστορικό υψηλό.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones  έκλεισε στις 25574,73 μονάδες με άνοδο 0,81% καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν στην οικονομική ανάπτυξη.
Ο δείκτης κινήθηκε ανοδικά με την «καθοδήγηση» της Boeing, της General Electric και της Caterpillar καθώς περιλαμβάνονται στις επιχειρήσεις που θα  επωφεληθούν περισσότερο σε μια ενδεχόμενη οικονομική ανάπτυξη.
Ο  Nasdaq σημείωσε επίσης ρεκόρ, καθώς οι μετοχές της Apple κέρδισαν 0,4%. Ο δείκτης έκλεισε στις 7211,78 μονάδες με άνοδο 0,81%.
Και ο  S & P 500 έκλεισε σε υψηλά επίπεδα με κέρδη 0,7% στις 2767,56 μονάδες με τους κλάδους της ενέργειας και των βιομηχανιών να είναι οι τομείς με τις καλύτερες επιδόσεις.
Οι κύριοι μέσοι όροι ανέκαμψαν από τις απώλειες που σημειώθηκαν κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.
S & P 500 και Nasdaq «έσπασαν» ένα κερδοφόρο σερί έξι ημερών την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές ανησύχησαν για το ενδεχόμενο να σταματήσει η Κίνα τις αγορές ομολόγων και τις ΗΠΑ να αποσυρθούν από τη NAFTA.
Άνοδο σημειώνει και ο χρυσός ο οποίος κινείται κοντά σε υψηλό 4 μηνών.
Περί τις 23:16 ώρα Ελλάδας η τιμή του χρυσού βρισκόταν στα 1322 δολάρια με κέρδη 0,26%.
Την ίδια ώρα το πετρέλαιο κατέγραφε μεικτές τάσεις με το αργό να κινείται σταθεροποιητικά στα 63 δολάρια το βαρέλι και το brent να υποχωρεί κατά 0,06% στα 69 δολάρια αφού κατά την διάρκεια της ημέρας ξεπέρασε τα 70 δολάρια καταγράφοντας υψηλό τριών ετών


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης