Χρηματιστήριο & Αγορές

Οι πολιτικές εντάσεις στη Σαουδική Αραβία οδηγούν την άνοδο του πετρελαίου - Στα 57 δολάρια το αργό

Οι πολιτικές εντάσεις στη Σαουδική Αραβία οδηγούν την άνοδο του πετρελαίου - Στα 57 δολάρια το αργό
 Η Σαουδική Αραβία να μειώσει τις εξαγωγές τον επόμενο μήνα - Οι traders ανησυχούν για τη σαουδαραβική πολιτική
Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν την Πέμπτη 9/11, υποστηριζόμενες από τις περικοπές της προσφοράς από μεγάλους εξαγωγείς, καθώς και από τη συνεχιζόμενη ανησυχία για τις πολιτικές εξελίξεις στη Σαουδική Αραβία.
Το   Brent αυξήθηκε κατά 39 σεντς ή 0,6% στα 63,88 δολάρια το βαρέλι μέχρι τις 2:38 μ.μ., πλησιάζοντας παράλληλα το υψηλότερο επίπεδο των 64,65 δολαρίων από τον Ιούνιο του 2015.
Το αμερικανικό ελαφρύ αργό έφτασε 36 σεντς υψηλότερα ή 0,6% στα 57,17 δολάρια και άγγιξε το υψηλό 2 ετών στα 57,69 δολαρίων το βαρέλι.
Περίς τις 23:00 η τιμή του αργού βρισκόταν στα 57,10 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 0,51% και το brent ενισχυόταν 0,55% στα 63,84 δολάρια το βαρέλι.
"Η κίνηση αυτή καθοδηγείται από τις εξελίξεις στη Σαουδική Αραβία τις τελευταίες μέρες και από την πρόβλεψη ότι η εδραίωση της εξουσίας από τον βασιλιά Salman και ο διάδοχό του θα συνεχιστεί", δήλωσε ο Abhishek Kumar, Αναλυτής Ενέργειας στο Global Gas Analytics της Interfax Energy στο Λονδίνο. "Εν τω μεταξύ, τα σχόλια της Σαουδικής Αραβίας σχετικά με το Λίβανο έχουν επισημάνει επίσης την αύξηση των εντάσεων μεταξύ του βασιλείου και του Ιράν».
Η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να μειώσει τις εξαγωγές αργού κατά 120.000 βαρέλια την ημέρα το Δεκέμβριο σε σύγκριση με το Νοέμβριο, μειώνοντας τις πιστώσεις σε όλες τις περιοχές, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Ενέργειας στο Reuters την Πέμπτη.
Αρκετοί traders ανέφεραν ότι οι τιμές ενισχύθηκαν από ανεπιβεβαίωτες φήμες ότι ο Σαουδάραβας βασιλιάς Salman θα παραιτηθεί από το θρόνο παραχωρώντας τον στον  Πρίγκιπα Mohammed Bin Salman. Παρόμοιες φήμες έπληξαν την αγορά το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, αλλά δεν υλοποιήθηκαν ποτέ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης