Επικαιρότητα

Συνεχίζει η Τουρκία να αμφισβητεί την κυριαρχία των ελληνικών νησιών

Συνεχίζει η Τουρκία να αμφισβητεί την κυριαρχία των ελληνικών νησιών

Μετά το υπουργείο Εξωτερικών, σειρά πήραν τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας

Με δυναμικό τρόπο η Άγκυρα επαναφέρει το θέμα της αμφισβήτησης της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών.


Χθες 10/4 το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με προκλητική ανακοίνωσή του υποστήριξε ότι «στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά που δεν έχουν μεταβιβαστεί στην Ελλάδα».

Σήμερα 11/4, τη σκυτάλη… πήραν τα ΜΜΕ της Τουρκίας που αναφέρουν ότι «η Άγκυρα υπενθύμισε πως στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά αμφισβητούμενης κυριαρχίας».


Συνοπτικά τι μεταδίδουν τα Μέσα Ενημέρωσης της Τουρκίας:

Τηλεοπτικό δίκτυο ΝΤV: «Συνεχίζουμε με την ελληνοτουρκική ένταση. Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας αντέδρασε με γραπτή ανακοίνωση στα σχέδια της Ελλάδας για τη δημιουργία θαλάσσιων πάρκων σε Ιόνιο Αιγαίο Πέλαγος. Στην ανακοίνωση τονίστηκε πως η δημιουργία θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο, για την Τουρκία δεν θα δημιουργεί νομικά αποτελέσματα. Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται πως υπάρχει βελτίωση των σχέσεων των δυο χωρών αλλά τονίζεται πως η Ελλάδα εκμεταλλεύεται τα περιβαλλοντικά ζητήματα. Επίσης έγιναν συστάσεις στην Ελλάδα να μην χρησιμοποιεί η Ελλάδα για το δικό της όφελος, το θέμα των νησιών , νησίδων και βραχονησῖδων που η κυριαρχία τους δεν έχει μεταβιβαστεί στην Ελλάδα με συνθήκες».

Τηλεοπτικό δίκτυο ULUSAL: «Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών γίνεται αναφορά στη βελτίωση των σχέσεων αλλά αναφέρεται ότι «η Ελλάδα και πάλι επιχειρεί να εκμεταλλευτεί ζητήματα του περιβάλλοντος. Τονίστηκε πως δεν θα γίνουν αποδεκτά τετελεσμένα που θα επιχειρηθούν σε αμφισβητούμενες περιοχές».

Το CNN Türk ανέφερε: «Αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών για το "θαλάσσιο πάρκο" της Ελλάδας»

Το Haber7: «Η Ελλάδα ετοιμάζεται να το διακηρύξει! - Η Τουρκία προειδοποίησε ευθέως»

Το NTV: «Υπουργείο Εξωτερικών για την απόφαση της Ελλάδας περί θαλάσσιου πάρκου: Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές Ντε φάκτο καταστάσεις σε αμφισβητούμενες περιοχές - Το Υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε στην ανακοίνωση της Ελλάδας ότι θα ανακηρύξει δύο νέα θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο και το Ιόνιο Πέλαγος».

Η Sabah: «Αντίδραση από το Υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωση της Ελλάδας για το θαλάσσιο πάρκο»

Το HaberTürk: «Έκτακτη νέα: Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για την Ελλάδα»

Το TRT haber: «Η Τουρκία αντιδρά στο "θαλάσσιο πάρκο" της Ελλάδας»

OdaTv: «Το Υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί την Ελλάδα για το περιβάλλον»

Η τηλεφωνική επικοινωνία του Ερντογάν με τους Τούρκους αξιωματικούς


Με το τηλέφωνο του Γιασάρ Γκιουλέρ σε ανοιχτή ακρόαση

ΓΙΑΣΑΡ ΓΚΙΟΥΛΕΡ- YΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ: Kύριε πρόεδρε οι στρατιώτες μας χρησιμοποιούν και τα εγχώριας κατασκευής οπλικά και ηλεκτρονικά συστήματα και εκτελούν τα καθήκοντα της με θυσία και αποφασιστικότητα. Κύριε πρόεδρε είμαστε έτοιμοι να λάβουμε τις εντολές και τις διαταγές σας.

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Γιασάρ Πασά, στέλνω τις πιο θερμές ευχές και την αγάπη μου σε όλους τους αξιωματικούς και τους στρατιώτες. Και πάλι σας εύχομαι καλό μπαϊράμι, εύχομαι να ανταμώσουμε σύντομα με την ευχή του Θεού. Ευχαριστώ!

ΓΙΑΣΑΡ ΓΚΙΟΥΛΕΡ: Ευχαριστούμε κυριε πρόεδρε τα σέβη μας. Καλό μπάϊράμι.

Συλλυπητήρια Ερντογάν στον πολιτικό ηγέτη της Χαμάς - Τηλεφώνησε άμεσα στον Χανίγια

Φιντάν, Καλίν ο πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου στο πλευρό του Χανίγια - Καταδίκασαν την ισραηλινή επίθεση

Πηγή: skai.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης