Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Κατρίνης: Απέναντι στη συγκάλυψη, η αλήθεια και η δικαιοσύνη

Κατρίνης: Απέναντι στη συγκάλυψη, η αλήθεια και η δικαιοσύνη
Για το ΠΑΣΟΚ καμία υπόθεση δεν κλείνει, τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης
Από το βήμα της Βουλής τοποθετήθηκε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης με φόντο την τελευταία μέρα της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας που έχει κατατεθεί για τις πολιτικές ευθύνες της ΝΔ στο δυστύχημα στα Τέμπη.

Ακολουθεί η παρέμβαση του κ. Κατρίνη

’Η τραγωδία στα Τέμπη, απογυμνώνει την πολιτική φύση, την πολιτική ταυτότητα και την πραγματική ηθική της κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης που βάζει τον εαυτό της πάνω από το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον.
Η κυβέρνηση συμπεριφέρθηκε απαξιωτικά, αδιαφόρησε, παραποίησε, διαστρέβλωσε, συγκάλυψε. Η πρόταση δυσπιστίας που καταθέσαμε είναι απέναντι σε όλα αυτά.
Απέναντι στην απαξίωση, ο σεβασμός.
Απέναντι στην αδιαφορία, η μέριμνα.
Απέναντι στην επιθετικότητα, τα επιχειρήματα.
Απέναντι στη συγκάλυψη,  η αλήθεια και η δικαιοσύνη.’’ τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ.Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ.Κατρίνης αναφερόμενος στην τοποθέτηση του κ.Καραμανλή, τόνισε:

‘’Αμετανόητος και αλαζόνας, χωρίς αίσθηση ντροπής και ευθύνης, χωρίς καμία ενσυναίσθηση, ο κ. Καραμανλής ήρθε  στη Βουλή και έδωσε μια κακοστημένη παράσταση σε πλήρη συνεννόηση και ταύτιση με τον κ. Μητσοτάκη.’’

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε ως το πιο σύντομο ανέκδοτο το επιχείρημα που χρησιμοποιεί η Νέα Δημοκρατία ότι ‘’ η διαπλοκή κυνηγάει την κυβέρνηση’’.
Τόνισε ότι ‘’ περίφημο επιτελικό κράτος του κ.Μητσοτάκη αποδείχθηκε επιτελικό παρακράτος.
Γιατί επιτελικό παρακράτος είναι αυτό που εδώ και δύο σχεδόν χρόνια παρεμποδίζει, με κάθε τρόπο, την έρευνα για τις υποκλοπές. Θέτει εμπόδια στη Δικαιοσύνη, επιτίθεται στις ανεξάρτητες αρχές που αναζητούν την αλήθεια και απομακρύνει μη ελεγχόμενα από αυτήν πρόσωπα από την ΑΔΑΕ, απλά επειδή κάνουν το καθήκον τους.
Συστήνει εξεταστικές επιτροπές-παρωδία . Στην εξεταστική επιτροπή για τις υποκλοπές δεν κλήθηκαν ποτέ να καταθέσουν οι ιδιοκτήτες εταιρειών Krikel και Intellexa που εμπλέκονται με το παράνομο λογισμικό Predator.
Μάλιστα πρόσφατα, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις στην εταιρεία Intellexa και σε πρόσωπα, όχι μόνο για την χρήση του Predator αλλά και για το γεγονός ότι μέσω της Ελλάδας έγινε εξαγωγή του σε χώρες με αυταρχικά καθεστώτα.’’

Ο Μιχάλης Κατρίνης ανέφερε ότι πανομοιότυπες πρακτικές είδαμε να εξελίσσονται και στο ζήτημα της εξεταστικής για τα Τέμπη, θέτοντας τα ακόλουθα ερωτήματα:

-Διερεύνησε η εξεταστική επιτροπή το μπάζωμα και το τσιμέντωμα στο χώρο του δυστυχήματος;
-Κάλεσε τους εμπλεκόμενους για να απαντηθεί το ερώτημα ποιος έδωσε τη σχετική εντολή;
-Γιατί ο κ.Τριαντόπουλος , όπως και ο κ.Καραγιάννης δεν κλήθηκαν στην Εξεταστική;

Ο κ.Κατρίνης τόνισε ότι η κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής γιατί ήθελε να απλώσει ένα πέπλο προστασίας για τους δικούς της ανθρώπους και έκλεισε την ομιλία του, τονίζοντας:

‘’ Για το ΠΑΣΟΚ καμία υπόθεση δεν κλείνει, καμία ευθύνη δεν παραγράφεται.Καμία ανοχή στη συγκάλυψη.
Μία μόνο λέξη ηχεί παντού.
Δικαιοσύνη!’’

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης