Επικαιρότητα

Κατρίνης: Απομονωμένη στη Βουλή και στην κοινωνία η κυβέρνηση

Κατρίνης: Απομονωμένη στη Βουλή και στην κοινωνία η κυβέρνηση
Βασικά σημεία συνέντευξης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη στην ΕΡΤ
Αναφορικά με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Μιχάλης Κατρίνης τόνισε:

Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης είναι απομονωμένοι σε επίπεδο κοινωνίας, καθώς πάνω από οκτώ στους δέκα πολίτες πιστεύουν ότι η κυβέρνηση έχει απλώσει ένα μεγάλο πέπλο συγκάλυψης στο δυστύχημα των Τεμπών.
Χθες, βρέθηκε απομονωμένη και στη Βουλή, γιατί ποτέ δεν πίστευε ότι τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου θα υπερβούν τις διαχωριστικές τους γραμμές και συνυπογράψουν μία πρόταση δυσπιστίας, η οποία είναι κόλαφος κατά της κυβέρνησης.
Ο κ. Βορίδης σε μία κρίση ειλικρίνειας είπε ‘’γιατί κρατάμε στη φυλακή τον σταθμάρχη’’ και θα πρέπει να μας απαντήσει αν τον κρατάει η κυβέρνηση, η δικαιοσύνη ή και οι δύο μαζί.
Γιατί από το πρώτο λεπτό αυτής της πρωτοφανούς τραγωδίας υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης, αφού κύριο μέλημα της κυβέρνησης ήταν να προβάλει επικοινωνιακά και να στηρίξει την θεωρία μόνο του ανθρώπινου λάθους, ώστε να αποτινάξει τις ευθύνες που αναλογούν στους αρμόδιους υπουργούς και την κυβέρνηση.

Την ίδια λογική του ανθρώπινου λάθους ‘’υιοθέτησε’’ άμεσα ο κ. Μητσοτάκης, τόσο μέσα στο υπουργικό συμβούλιο, όσο και στην πρώτη παρουσία του στο χώρο της τραγωδίας στα Τέμπη. Την ίδια λογική υιοθετεί  και η εξεταστική επιτροπή που ελέγχεται από τη Νέα Δημοκρατία στο πόρισμα που εξέδωσε.

Άρα βλέπουμε ότι από την αρχή υπάρχει μία συντεταγμένη στρατηγική να μην αποδοθούν ευθύνες στα πολιτικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και η κυβέρνηση, αντί να ρίξει άπλετο φως σε αυτή την ανείπωτη τραγωδία και να αναλάβει τις ευθύνες της, το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι να προστατεύσει τον κ. Καραμανλή, γι’ αυτό και ‘’μπαζώνει’’ την περιοχή, με συνέπεια να παραποιηθούν τα στοιχεία.
Το πάνδημο αίτημα, όχι των κομμάτων, αλλά των πολιτών είναι να κινηθεί γρήγορα η δικαιοσύνη και να αποδώσει τις ευθύνες εκεί που πραγματικά αναλογούν.

Σχολιάζοντας δηλώσεις του κ. Βορίδη ότι δήθεν το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί εκδοτικά συμφέροντα, ο κ. Κατρίνης δήλωσε:

Το ΠΑΣΟΚ τα μόνα συμφέροντα που υπερασπίζεται είναι των Ελλήνων πολιτών και συντάσσεται με την άποψη των πολλών που θέλουν αυτή η υπόθεση συγκάλυψης να μετατραπεί  σε διαλεύκανση και άμεση απόδοση ευθυνών.

Στον κ. Βορίδη απάντησε χθες  ο πρώην διευθυντής του «Βήματος», ο κ. Καρακούσης,  μιλώντας για αχαριστία και αμετροέπεια από πλευράς κυβέρνησης, θυμίζοντας ότι επί πέντε χρόνια απολάμβαναν πρωτοφανή υποστήριξη και προβολή.
Ο κ. Βορίδης και η Νέα Δημοκρατία, μέσα στην αλαζονεία που τους διακρίνει, θεωρούν ότι η τραγωδία των Τεμπών, το σκάνδαλο των υποκλοπών και η διαρροή των email  δεν αφορούν την ελληνική κοινωνία, όταν λένε ότι οι υποκλοπές ‘’έκλεισαν’’ πριν τη δικαστική διερεύνηση και ότι το δυστύχημα των Τεμπών το έχουμε συζητήσει πάνω από πενήντα φορές, μάλλον γιατί ‘’κουράστηκαν’’!
Θα πρέπει, όμως, να μας πουν, γιατί διέγραψαν μόνο τον κ. Ταμήλο για την αισχρή του δήλωση και όχι τον κ. Γεωργιάδη, όταν πριν από μερικούς μήνες είπε ακριβώς τα ίδια πράγματα, ότι δεν ενδιαφέρεται κανείς για την τραγωδία των Τεμπών.
Μια αντιμετώπιση που όχι μόνο δεν απηχεί το κοινό αίσθημα, αλλά προκαλεί την ελληνική κοινή γνώμη, καθώς στις έρευνες αποτυπώνεται η έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών για τις μηχανορραφίες του κ. Μητσοτάκη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης