Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Citi: Υψηλότερα τα κέρδη της Mytilineos από τη μεταλλουργία – Στις top επιλογές

Citi: Υψηλότερα τα κέρδη της Mytilineos από τη μεταλλουργία – Στις top επιλογές
Η εισηγμένη θα επωφεληθεί από τις υψηλότερες τιμές του αλουμινίου και της αλουμίνας
Νέα, αναβαθμισμένη τιμή-στόχο στα 61 ευρώ, δίνει για το θετικό σενάριο της μετοχής του ομίλου Mytilineos σε νέα έκθεσή της η Citigroup, ενώ ταυτόχρονα δίνει και για τους επενδυτές ισχυρή σύσταση αγοράς για τη μετοχή της εισηγμένης.

Ειδικότερα, η Citi καταγράφει πως τα λειτουργικά αποτελέσματα του α’ τριμήνου φέτος που ανακοίνωσαν οι ευρωπαϊκές εταιρείες της μεταλλουργίας ενισχύουν το αφήγημα της περιορισμένης προσφοράς.

Οι αποτιμήσεις για τον κλάδο είναι ελκυστικές, με τις RIO, FRES και MYTIL να έχουν τις καλύτερες προοπτικές απόδοσης σε σχέση με τον κινδύνο που αναλαμβάνεται, τονίζει η έκθεση.

H επενδυτική τράπεζα παραμένει άκρως θετική για τη μετοχή του Ομίλου, τοποθετώντας την στην πρώτη κατηγορία των επενδυτικών επιλογών, σημειώνοντας πως η Mytilineos είναι καλά τοποθετημένη και ότι θα επωφεληθεί από τις υψηλότερες τιμές του αλουμινίου και της αλουμίνας, ενώ επίσης στα επόμενα αποτελέσματά της θα αποτυπωθεί η καλύτερη διαχείριση του κόστους της παραγωγής στους τομείς των δυο αυτών μετάλλων.

Παράλληλα, έχει επιτευχθεί αντιστάθμιση στις ισοτιμίες (δολάριο) που θα επιτρέψει στον Mytlineo να έχει και από αυτόν το παράγοντα αυξημένα κέρδη.

Η Citi επικαιροποιεί τις προβλέψεις της και τις εκτιμήσεις της με βάση τις τελευταίες προβλέψεις της για τις τιμές των εμπορευμάτων και τα οικονομικά στοιχεία του α’ τριμήνου, με αποτέλεσμα οι εκτιμήσεις για τα EBITDA να έχουν αλλάξει κατά +2%, +4%, +5% για τα έτη 2024, 2025 και 2026 αντίστοιχα.

5_29.png

Οι προοπτικές ανάπτυξης στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι σε καλό δρόμο με τη σημαντική εναλλαγή περιουσιακών στοιχείων που έχει ήδη ανακοινωθεί νωρίτερα μέσα στο μήνα», τονίζει η Citi.

Την ίδια στιγμή, η τράπεζα εκτιμά ότι στο θετικό σενάριο για τη μετοχή της Mytilineos, η τιμή στόχος αυξάνεται στα 61 ευρώ ανά μετοχή ή 56% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης