Ενέργεια

ΗΠΑ: Η FERC ανακοινώνει μεταρρύθμιση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας στις 13 Μαΐου

ΗΠΑ: Η FERC ανακοινώνει μεταρρύθμιση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας στις 13 Μαΐου

Επιτάχυνση της σύνδεσης νέων έργων ηλεκτρικής ενέργειας

 

Η Ομοσπονδιακή Ρυθμιστική Επιτροπή Ενέργειας των ΗΠΑ (FERC) θα ανακοινώσει στις 13 Μαΐου το σχέδιό της να επιταχύνει την ανάπτυξη γραμμών μεταφοράς μεγάλων αποστάσεων για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση ενέργειας και να φέρει στο δίκτυο ένα ανεκτέλεστο προγραμματισμένων έργων καθαρής ενέργειας.

Το πολυαναμενόμενο σχέδιο αποτελεί μέρος των μεταρρυθμίσεων για την αναβάθμιση του γερασμένου συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας ώστε να συμβαδίζει με τη ζήτηση ενέργειας και τη στροφή από τα ορυκτά καύσιμα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Τον περασμένο Ιούλιο, η FERC παρουσίασε προτάσεις για την επιτάχυνση της σύνδεσης νέων έργων ηλεκτρικής ενέργειας στο δίκτυο, επιδιώκοντας να αντιμετωπίσει μια αυξανόμενη συσσώρευση αιτημάτων από κατασκευαστές αιολικής και ηλιακής ενέργειας.
Τα σημεία συμφόρησης διασύνδεσης έχουν εμποδίσει την ανάπτυξη χιλιάδων γιγαβάτ νέων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η οποία είναι κεντρική στα σχέδια της κυβέρνησης Μπάιντεν για απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές έως το 2035 και μείωση της εξάρτησης των ΗΠΑ από τον άνθρακα και το φυσικό αέριο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Η FERC εξέδωσε την Πέμπτη ανακοίνωση για μια ειδική συνεδρίαση στις 13 Μαΐου για να συζητήσει θέματα μετάδοσης, τα οποία έχουν ανεβάσει την πολιτική ατζέντα εν μέσω της αυξανόμενης ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας από τα κέντρα δεδομένων και την ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης